نحوه مصرف قطره اینفاکول : خرید قطره اینفاکول یک راه حل اساسی برای درمان نفخ نوزاد است. والدین در روزهای اولیه تولد نوزادشان با مسائل مختلفی روبهرو میشوند که یکی از اصلیترین این موضوعات دردهای شکمی، نفخ و کولیک در نوزاد است. به طور کلی اکثر نوزادان در همان ماههای اولیه تولد خود، دردهای شکمی زیادی تجربه میکنند که اغلب موجب بیقراری و گریه نوزاد خواهد شد. در چنین شرایطی راهکارهای مختلفی پیشنهاد میشود. یکی از بهترین این روشها مصرف قطره ضد نفخ است. در ادامه شما را با قطره ضد کولیک اینفاکول بیشتر آشنا میکنیم. با بیبی لوکس همراه باشید.
کولیک نوزاد چیست؟
کولیک یک بیماری نیست و آسیبی به نوزاد نمی رساند، اما تحمل آن برای نوزاد و والدین آنها اغلب سخت است. از هر پنج نوزاد تقریبا یک نوزاد معمولا بین دو تا سه هفتگی (یا در صورت نارس بودن نوزاد، دو یا سه هفتگی بعد از موعد مقرر تولد) به کولیک مبتلا می شود.
علایم کولیک چیست؟
نوزادان معمولا هنگامی که پوشک خود را کثیف می کنند، هنگامی که گرسنه هستند و هنگام ترس و خستگی گریه می کنند و گریه ی آن ها در این موارد طبیعی است. اما اگر نوزاد شما علایم زیر را داشته باشد، احتمال دارد که دچار کولیک شده باشد:
- گریه ی بیش از حد، اغلب در ساعات مشخصی از روز (معمولا در اواخر بعد از ظهر یا عصر)
- گریه هایی که از حالت طبیعی بلندتر و شدید تر هستند به گونه ای که به نظر برسد نوزاد دردی دارد.
- آرام نشدن نوزاد با وجود تلاش های شما برای آرام کردن او.
- گریه هایی که به صورت ناگهانی شروع شده و به صورت ناگهانی پایان می یابد.
- علایم مشکلات شکمی مانند نفخ شکم یا دیگر مشکلات گوارشی می توانند باعث ناراحتی زیاد نوزاد شوند. بدتر از همه، نوزادانی که کولیک دارند در هنگام گریه هوای زیادی را می بلعند که منجر به ایجاد گاز معده می شود.
نوزادان کولیکی معمولا انگشتان خود را مشت می کنند، پشت خود را قوس می دهند، صورتشان سرخ می شود و به صورت متناوب پاهای خود را باز می کنند یا به سمت بالا می برند و در حالی که گریه می کند، گاز معده را دفع می کند. ممکن است صورت نوزاد سرخ شده و شکمش متورم باشد و پس از دفع گاز یا پس از حرکت روده ها به نظر برسد که احساس بهتری دارد.
روش های رفع کولیک نوزاد
برای رفع کولیک نوزاد می توانید از روش های زیر استفاده کنید:
1. ماساژ شکم: با استفاده از روغن بچه، ماساژ دایره ای و ملایمی روی شکم نوزادتان انجام دهید تا کمک موجب تسکین درد کولیکی نوزاد شود.
2. استفاده از گرما: از دستمال گرم یا پتوی گرم برای پوشاندن شکم نوزاد استفاده کنید تا به مرور درد کولیک را تسکین دهد.
3. تغذیه مناسب: اگر نوزاد شیرخوار است، ممکن است بخواهید تغذیه خود را تغییر دهید تا به کاهش کولیک کمک کند، مثلاً از شیر مادرانه یا فرمول های غذایی خاص استفاده کنید.
4. شیشه شیر آنتی کولیک: انواع شیشه شیر های آنتی کولیک وجود دارند که در زمان میک زدن نوزاد، هوای اضافی را وارد بدن آن ها نمی کند، شما با خرید شیشه شیر آنتی کولیک می توانید احتمال بروز این مشکل را در بدن نوزادتان به حداقل برسانید.
5. استفاده از داروها: در موارد شدیدتر، پزشک ممکن است داروهایی حاوی سایمتیکون از جمله قطره اینفاکول infacol را برای کمک به کاهش کولیک توصیه کند.
قطره اینفاکول
این ترکیب یک ماده ضد نفخ است به این معنی که در رفع هوا یا اکسیژن به دام افتاده داخل شکم کمک می کند.
اینفاکول به نوزادان برای تسکین ناراحتی و گرفتگی دردناک شکمی، کولیک نوزاد یا هوای به دام افتاده داخل شکمی به کار می رود.
این ترکیب را از بدو تولد می توان به نوزاد داد. درد ناشی از کولیک ممکن است به علت حباب های گاز کوچکی باشد که در شکم کودک به دام افتاده است .
سایمتیکون ماده فعال در قطره اینفاکول، کمک می کند تا همه حباب های گاز کوچکی که به دام افتاده اند، به حباب های بزرگتر متصل شوند و نوزاد به آسانی می تواند آن را به صورت باد گلو خارج نماید.
مواد موجود در اینفاکول:
- مواد تشکیل دهنده فعال: سایمتیکون در غلظت 40 میلی گرم در هر میلی لیتر است.
- سایر مواد تشکیل دهنده عبارتند از سدیم ساخارین، هیپروملوز، طعم دهنده پرتقال، متیل هیدروکسی بنزوات (E218)، پروپیل هیدروکسی بنزوات (E216) و آب خالص.
ظاهر و محتویات بسته بندی اینفاکول:
- اینفاکول سوسپانسیونی مایع، با طعم پرتقالی و پس زمینه سفید رنگ است.
- هر بطری کامل شامل 50 میلی لیتر اینفاکول است که برای مصرف 100 دوز کافی است.
چرا خرید شربت اینفاکول ؟
همانطور که اشاره کردیم، از دلایل اصلی دردهای شکمی، نفخ، گرفتگی شکم و کولیک در نوزادان است. همچنین در زمان شیر خوردن، هوای اضافی نیز وارد معده نوزاد شده و احساس ناخوشایندی را به همراه خواهد داشت، به همین علت نوزاد بعد از شیر خوردن باید باد گلو انجام دهد تا هوای اضافی از معده خارج شده و موجب آزار او نشود.
در برخی نوزادان اما این فرآیند باد گلو به خوبی انجام نشده و یا تأثیر خوبی ندارد. یکی از روشهای رفع مشکل کولیک، نفخ در نوزادان، خرید قطره اینفاکول است. شربت اینفاکول در واقع نوعی داروی ضد نفخ بوده که معضل هوای درون معده نوزاد را رفع میکند. به همین جهت استفاده از این قطره موجب آرامش تدریجی نوزاد خواهد شد. قطره اینفاکول را میتوان از بدو تولد مورد استفاده قرار داد و کاملاً بدون الکل، رنگ و فاقد شکر بوده که در کودک ایجاد حساسیت نمیکند. در ادامه نحوه مصرف این قطره به طور کامل توضیح میدهیم و موارد مصرف آن نیز گفته میشود.
نحوه مصرف قطره اینفاکول
در ابتدای امر باید به این نکته توجه شود که مصرف اینفاکول مانند دیگر داروها باید مطابق با دستور پزشک باشد. اما به طور کلی نحوه مصرف قطره اینفاکول بسیار ساده است و پیچیدگی خاصی ندارد. در زمانی که کودک شروع به گریه میکند، میتوان با استفاده از قطره چکان، دوز معمولی (5/0 سیسی) را قبل از هر وعده غذایی به او خوراند.
در صورتی که کولیک نوزاد بعد از 3 یا 4 روز ادامهدار شود، میتوان دوز دارو را تا دو برابر یعنی دو قطره چکان کامل (یک سیسی) افزایش داد. این کار در شبها و قبل از تغذیه شبانه مفید خواهد بود. برای نتیجهگیری بهتر، استفاده از این قطره باید برای چندین روز مداوم ادامه داد؛ زیرا درمان کولیک با خرید اینفاکول و مصرف آن اثرات افزایشی دارد.
مقدار و نحوه مصرف قطره اینفاکول
● قبل از هر بار استفاده بطری را به خوبی تکان دهید.
● برای نوزادان تا یک ماهگی: 0.5 میلی لیتر (تقریباً 25 قطره) قبل از هر بار تغذیه، حداکثر 6 بار در روز به او بدهید.
● برای نوزادان بالای 1 ماه: 1 میلی لیتر (تقریبا 50 قطره) قبل از هر بار تغذیه، حداکثر 6 بار در روز به او بدهید.
● دوز را مستقیماً با استفاده از قطره چکان خوراکی در دهان شیرخوار تزریق کنید یا در صورت تمایل با شیر نوزاد مخلوط کنید.
استفاده مداوم شربت اینفاکول
همچنین ادامه استفاده از این دارو موجب جلوگیری از ایجاد گاز و حباب بیشتر در معده میشود. مصرف قطره را میتوان تا چند هفته ادامه داد. البته در صورتی که با افزایش دوز دارو تا دو قطره چکان، کولیک نوزاد به طور کامل بهبود نیابد و یا شرایط بدتر شود باید به پزشک مراجعه شود.
برای خوراندن دارو به نوزاد، در ابتدا باید شیشه اینفاکول را تکان داده تا محتویات درون آن مخلوط شود. سپس با دو بار فشار دادن قطره چکان، میزان مشخصی از اینفاکول را به درون قطره چکان کشیده و لبههای آن را تمیز نمود. در آخر، مایع دارو با فشردن قطره چکان، پشت زبان نوزاد تخلیه میشود. باید توجه شود که قطره چکان مورد استفاده در این قطره را نباید برای داروهای دیگر استفاده کرد.
نحوه نگهداری قطره اینفاکول
نکات لازم برای نگهداری دارو بعد از خرید قطره اینفاکول را ادامه توضیح میدهیم:
- قطره را باید دور از دسترس و دید کودکان قرار داد.
- تاریخ انقضای شربت اینفاکول بر روی شیشه دارو و همچنین جعبه بستهبندی بعد از حروف EXP و در کنار قیمت اینفاکول ذکر میشود. به هیچ عنوان نباید این قطره را بعد از گذشت تاریخ انقضای آن استفاده نمود.
- این قطره بعد از باز شدن درب، به مدت 28 روز قابل استفاده است.
- اینفاکول را نباید در دمای بیشتر از 25 درجه سانتیگراد نگهداری نمود.
- در زمان دور ریختن قطره، نباید به همراه زبالههای خانگی و یا از طریق فاضلاب دور ریخته شود.
- برای دور ریختن دارو بهتر است با داروساز مشورت نمود و اقدامات حفاظتی محیط زیست را در این رابطه رعایت نمود.
موارد منع مصرف
- اینفاکول در نوزادانی که حساسیت یا آلرژی مفرط شناخته شده به سایمتیکون یا هر یک از ترکیبات دیگر محصول دارند منع مصرف دارد.
- اگر نوزاد شما آلرژی یا حساسیت شناخته شده ای دارد، برای گزینه های جایگزین با یک متخصص مشورت کنید.
عوارض جانبی اینفاکول
- Infacol به طور کلی به خوبی تحمل می شود و عوارض جانبی نادر است.
- با این حال، برخی از نوزادان ممکن است اختلالات خفیف گوارشی مانند اسهال یا یبوست را تجربه کنند.
- در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی غیر معمول یا مداوم، به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.