دانستنی ها

کارهای ممنوعه در دوران بارداری

کارهای ممنوعه در دوران بارداری دوران بارداری دوره بسیار مهم وتاثیر گذاری برای سلامت جنین و حتی خود مادر است، اما باید ها و نباید هایی وجود دارد که یک خانم قبل از بارداری باید آگاهی لازم را درباره آن داشته باشد، اما برخی از باروها نیز رایج شده که به هیچ وجه درست نیست، در این مقاله  از سایت سیسمونی بیبی لوکس ، کارهای ممنوعه در دوران بارداری و باروهای غلط را شرح داده اند

حین بارداری و قبل از زایمان و تولد فرزند دلبندتان شما مسئول ایجاد محیطی امن برای رشد سالم او هستید. لیستی در ادامه این مطلب درمانکده آمده که نکات بارداری و باید و نبایدهایی را که باید به آن ها توجه داشته باشید، ارائه می‌دهد.

نکات بارداری

  1. مصرف مولتی ویتامین

یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی بهترین راه برای تأمین تمام مواد مغذی سالم مورد نیاز بدن برای حمایت از یک کودک در حال رشد است. ممکن است رژیم غذایی سالم به تنهایی برای بارداری کافی نباشد و نیاز به مولتی ویتامین داشته باشید.

 

ویتامین‌های دوران بارداری حاوی مقادیر بیشتری از برخی مواد مغذی مورد نیاز مادران در دوزهای بالاتر هستند، مانند:

اسید فولیک

کلسیم

آهن

این ویتامین‌ها به رشد جنین کمک کرده و از نقایص مادرزادی جلوگیری می‌کنند. پزشک متخصص زنان و زایمان می‌تواند در انتخاب مولتی ویتامین مناسب به شما کمک کند.

استفاده از غذاهای مرغوب و سالم

خانم باردار باید سعی بر این داشته باشد حداقل ۲ فنجان میوه و ۲ و نیم فنجان سبزیجات هر روزه استفاده کند . به علاوه استفاده از حبوبات و غذاهایی که دارای کلسیم بسیاری همچون شیر – آب پرتغال هستند و منابع پروتئینی مانند لوبیا – دانه هاتی روغنی – آجیل بسیار مفید هستند .

در رابطه با استفاده از کافئین همچنین باید گفت اندازه قطعی مصرف کافئین چه میزان می باشد وجود ندارد . پزشکان متخصص زنان بر این باورند که خانم های باردار و آن هایی که تلاشی برای بارداری دارند می بایستی از مصرف بسیار کافئین خودداری کنند.

استفاده نوشیدنی و سیگار و داروها

بعضی از تحقیقات نشان می دهد که استعمال دخانیات یا استفاده از برخی داروها می تواند به سقط جنین و یا نارسایی جنین یا کم وزنی منجر شود . باید به یاد داشت که استفاده بعضی از مواد خوراکی تاثیرات ماندگاری در سیستم بدنی فرد می گذارد و از سمتی دیگر تاثیرات قابل چشمگیری روی جنین می گذارد . تحقیقات نیز نشان گر این می باشد که مصرف تنباکو می تواند روی باروری فرد تاثیر بگذارد و متوقف کردن عادات ناسالم می تواند بسیار دشوار باشد.

 

عوارض شایع بارداری:

علاوه بر علائمی که گفتیم, علائم دیگری هم هستند که در برخی از زنان شایع هستند. بطور مثال:

سر درد, نفخ یا یبوست بارداری, اختلالات خواب, کمر درد, واریس, تنگی نفس, کشیدگی و ترک پوست, ترشح زیاد بزاق, خونریزی از بینی و دهان, ورم پا, ترشحات واژینال و … می باشد. و گاهی طی دوران بارداری تغییراتی رخ میدهد که برای زنان باردار بسیار پر ریسک می باشد. مواردی مثل فشار خون، دیابت دوران بارداری, بارداری دو یا چندقلو از پرخطر ترین موارد دوران بارداری است.

سیگار کشیدن از مهم‌ترین کارهای ممنوعه در دوران بارداری

یکی از کارهای ممنوعه در دوران بارداری کشیدن سیگار است. استعمال سیگار در دوران بارداری هم برای مادر و هم برای نوزاد بسیار مضر است. گذشته از افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان ریه، استعمال سیگار در دوران بارداری می‌تواند مشکلات زیر را در دوران بارداری و بعد از آن ایجاد کند:

زایمان زودرس

ناهنجاری‌های مادرزادی مانند شکاف کام یا لب (لب شکری)

سقط جنین

خانم‌های باردار باید به محض اطلاع از بارداری کشیدن سیگار را متوقف کنند. همچنین در معرض دود سیگار دیگران نیز قرار نگیرند. این موارد ممکن است از زایمان طبیعی که یکی از بهترین انواع زایمان است جلوگیری کند. بیمارستان و زایشگاه مریم کرج یکی از بهترین مراکز برای زایمان طبیعی است.

استفاده از مواد مخدر

استفاده از مواد مخدر همیشه برای شخص مصرف‌کننده خطرناک بوده، ولی در دوران بارداری شدیداً مضرتر است و از جمله کارهای ممنوعه در دوران بارداری به شمار می‌رود.

استفاده از مواد مخدر یا سوءاستفاده از برخی داروهای بدون نسخه، می‌تواند جنین را دچار NAS کند. سر نوزادی که دارای NAS است، کوچکتر از بقیه نوزادان سالم است و این نقص عموماً با گریه‌های زیاد و هیجانی، رعشه در خواب و همچنین عدم تغذیه مناسب مشخص می‌شود.

علاوه بر این، استفاده از مواد مخدر می‌تواند خطر زایمان‌ زودرس، کاهش توانایی بارداری و ناهنجاری‌های مادرزادی را به دنبال داشته باشد.

دوران بارداری یکی از سخت ترین و در عین حال حساس ترین شرایط می باشد زیرا شما باید مراقبت هایی از جنین انجام دهید تا کودکی سالم به دنیا بیاورید. این مراقبت ها شامل: عدم مصرف الکل و مواد مخدر, عدم استفاده از مواد شوینده قوی, مصرف خودسرانه دارو, استفاده از سونا و جکوزی, مصرف گوشت خام یا نیم پز و مصرف زیاد چای , قهوه و نوشابه ها.

گوشت خام ممنوع! مصرف هرگونه گوشت و مرف و تخم مرغ و یا حتی ماهی خام در دوران بارداری ممنوع است و مادر باید در این دوران از مصرف این موارد اجتناب کند. زیرا خطر ابتلا به بیماری های غذایی چون لیستریوز و توکسوپلاسموز را بالا می برد. انجام تمرینات یوگا انجام برخی از تمرینات یوگا در دوران بارداری هم برای مادر و هم برای جنین مفید است و از مزایای بسیاری برخوردار است. شما می توانید پیش از زایمان با پزشک خود مشورت کنید و در صورتی که شرایط خاصی برای شما وجود نداشت در کلاس های یوگا شرکت کنید و از بارداری خود به مربیتان اطلاع دهید تا مطابق با این دوران به شما تمرین دهد. نشستن در سونا ممنوع به طور کلی طبق آخرین تحقیقات مشخص شده نشستن در سونا و یا آب داغ، خصوصا در سه ماه اول بارداری مناسب نیست و امکان دارد جنین سقط شود. علاوه بر این نشستن در آب داغ باعث ایجاد نقص مادرزادی در نوزاد خواهد بود. از بلند کردن اجسام سنگین دوری کنید بلند کردن اجسام سنگین در دوران بارداری می تواند منجر به بروز مشکلات جدی چون سقط جنین، داشتن وزن کم نوزاد در هنگام زایمان، زایمان زودرس و مواردی مشابه اینها شود.

دیابت در دوران بارداری بهترین راه تشخیص دیابت و تشخیص و درمان آن ان است که قبل از بارداری فرد آزمایش قند خون را انجام دهد. اگر شخص به دیابت مبتلا باشد قبل از بارداری دیابتش درمان خواهد شد و زمانی که تحت کنترل رسید اجازه بارداری خواهد داشت. اما اگر آزمایشات قبل از بارداری فرد نرمال باشد و مبتلا به قند خون نباشد، بعد از مثبت اعلام شدن تست بارداری احتیاج به برخی از آزمایشات ضروری بارداری است. یکی از این آزمایشات، آزمایش قند خون ناشتا است. عددی که در این آزمایش نشان داده می شود نباید از ۹۳ کمتر باشد تست های بیشتر برای دیابت به هفته ۲۶ تا ۲۸  بارداری موکول می کنیم.اما اگر این عدد ۹۳ یا بالاتر باشد در همان زمان تست گلوکلز انجام میشود اگر فرد به دیابت مبتلا باشد توسط رژیم یا توسط داروها درمان خواهد شد.

دوران بارداری یکی از مهمترین دوره ها برای مادران و نوزاد می باشد که سلامتی نوزاد و مادر در این دوران بسیار حائز اهمیت است و مادران جوان باید سعی نمایند تا چکاپ های دوره ای و مراجعه به متخصص زنان و زایمان در این دوران را فراموش نکنند.

در نخستین جلسه، پزشک ممکن است آزمایش خون، ادرار، تست پاپ اسمیر، سونوگرافی و معاینه لگن تجویز کند. آزمایش خون به منظور بررسی میزان آهن خون، انواع بیماری های عفونی و تعداد سلول های مختلف بدن لازم است. آزمایش ادرار برای بررسی میزان قند خون، وجود انواع باکتری و میزان پروتئین است. آزمایش پاپ اسمیر برای غربالگری دهانه رحم، سونوگرافی به منظور بررسی وضعیت و رشد جنین و معاینه لگن به دلیل بررسی اندازه و شکل رحم انجام می شود.

جالب است بدانید که آگاهی و رعایت توصیه های پزشکی در این دوران بسیار اهمیت دارد و لازم است که تا با مراقبت ها و توصیه های ضروری در این دوران آشنا شوید.بهترین رژیم غذایی برای تغذیه زنان باردار، رژیمی است که تمام مواد غذایی را به میزان لازم دارد و سالم، متنوع و مقوی است. در این دوران باید مراقب برخی از غذا باشید، مانند:

گوشت، ماهی و تخم مرغ: در صورتی که این مواد غذایی کامل پخته نشوند سلامت شما را تهدید می کنند. ماهی هایی که حاوی مقداری زیادی جیوه هستند مانند اره ماهی، شاه ماهی، کوسه و تاج ماهی نخورید. دقت کنید که نباید بیش از دو وعده در هفته ماهی مصرف کنید.

ما در این مطلب سعی کردیم بهترین اطلاعات برای شما قرار دهیم تا با دانستن زمان دقیق تخمک گذاریتان, بتوانید یک باروری تخمک طبیعی داشته باشید. تخمک گذاری از اولین سیکل قاعدگی شروع و تا سن یائسگی ادامه دارد. برای اطلاع از زمان تخمک گذاریتان میتوانید از برنامه های مناسب دوران قاعدگی و یا با توجه به نشانه هایی که باعث تغییراتی در شما میشود, کمک بگیرید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید