دانستنی ها

راه های پر پشت شدن مو نوزاد

راه های پر پشت شدن مو نوزاد

بسیاری از نوزادان چه در بدو تولد چه در سال‌های اول زندگی موهای نازک و کم پشتی دارند. یکی از دغدغه‌های والدین راه های پر پشت شدن مو نوزاد با استفاده از روش‌های ایمن و صحیح است.

درست است که حجم موی کودک کاملا به عوامل ژنتیکی بستگی دارد، اما باز هم راهکارهایی برای بهبود رشد موی سر نوزاد وجود دارد. در ادامه درباره این راهکارها با هم صحبت می‌کنیم با لوکس بیبی همراه باشید.

علت ریزش موی نوزادان چیست؟

پدر و مادر‌ها معمولا از ریزش موی نوزاد خود نگران می‌شوند. اما دیگران به آن‌ها اطمینان می‌دهند که مساله خاصی نیست و مانند ریختن دندان شیری نوزاد طبیعی است. این ریزش و رویش مجدد موها، به دلیل تغییرات هورمونی در بدن نوزاد، در ماه‌های ابتدایی تولد است.

گاهی اوقات پشت سر نوزاد مناطقی کم مو یا بی مو ایجاد می‌شود. دلیل این اتفاق، قرار گرفتن سر در آن حالت روی زمین به مدت طولانی است. اگرچه توصیه پزشکان این است که نوزاد را به پشت بخوانید، اما بهتر است در مواقع بیداری، او را روی شکم نیز قرار دهید (و البته تمام مدت مراقب او باشید!). به این روش از ایجاد مناطق کم مو در پشت سر و صاف شدن آن جلوگیری می‌کنید. البته هیچ کدام از این دو مورد برای نوزاد ضرری ندارد.

اگر میخواهید رازهای پرپشت شدن موی نوزاد را بدانید، به نکاتی که در ادامه می‌آید، دقت کنید.

رشد موی نوزاد در چند ماهگی اتفاق می‌افتد؟

رشد موی نوزاد پس از تولد از حدود ۷ تا ۸ ماهگی آغاز می‌شود.

به طور کلی روند رشد موی نوزاد به صورت زیر است:

  • هفته‌های ۹ تا ۱۲ بارداری: فولیکول‌های مو در پوست جنین شکل می‌گیرند و رشد موی جنین آغاز می‌شود. ​
  • هفته‌های ۱۴ تا ۲۲ بارداری: موهای سر، ابروها و سایر قسمت‌های بدن جنین شروع به رشد می‌کنند و در هفته ۲۲ام قابل مشاهده هستند.
  • هفته‌های ۳۰ به بعد بارداری: موهای سر جنین ممکن است ضخیم‌تر شوند و رنگ بگیرند. ​
  • ۲ تا ۳ ماهگی پس از تولد: ممکن است موهای نوزاد در ناحیه پشت سر، که در تماس با تشک است، دچار ریزش شوند. ​در داخل رحم مادر سطح هورمونی که رشد مو را تسریع کند، زیاد است. پس از زایمان، سطح این هورمون به سرعت کاهش می‌یابد و در نتیجه نوزاد دچار ریزش مو می‌شود.
  • ۷ تا ۸ ماهگی پس از تولد: موهای ریخته‌شده به‌تدریج دوباره رشد می‌کنند.
  • تا ۲ سالگی: موهای نوزاد به ضخامت و تراکم مناسب می‌رسند.

دقت کنید که زمان‌بندی رشد مو در کوچولوها متفاوت است و به عوامل ژنتیکی و محیطی بستگی دارد.

راه های پر پشت شدن مو نوزاد

راه های پر پشت شدن مو نوزاد

باز کردن گره‌های مو

نوزادان مدت زیادی، به پشت می‌خوابند. به همین دلیل موهایشان غالبا حالت خیس و چسبنده و گره خورده پیدا می‌کند. اگر این گره‌ها باز نشود، مجبور می‌شوید با قیچی آن‌ها را کوتاه کنید. برای پیشگیری از این کار بهتر است:

  • گره مو‌ها را پیش از آنکه غیرقابل باز شدن شوند، رفع کنید.
  • مو‌های نوزاد را خیلی نشویید! هنگام شستشوی مو‌ها آن را زیاد صابونی نکنید! زیرا باعث خشک شدن بیشتر مو‌ها و گره خوردن آن‌ها می‌شود.
  • از یک برس نرم نوزاد برای شانه کردن آرام مو‌های نوزاد استفاده کنید. اگر نوزاد هنگام شانه کردن مو‌ها بی قراری می‌کند، با خواندن شعر و قصه با او همراهی کنید. شانه کردن مو‌ها باعث جریان یافتن خون در پوسته سر شده که به تقویت فولیکول‌های مو و در نتیجه پرپشت شدن موی نوزاد کمک می‌کند.

شامپوی بچه

مو‌های نوزاد شما زیاد کثیف نمی‌شود. اما بایستی پوسته‌های سر نوزاد را رفع کنید تا به رشد مو‌ها و پرپشت شدن موی نوزاد کمک شود. بهتر است هفته‌ای یکبار مو‌های نوزاد را با شامپوی بچه بشویید.

نکات مهم هنگام خرید شامپوی بچه

  • شامپوی بدون اشک که چشمان نوزاد را نمی‌سوزاند، تهیه کنید. دقت کنید مواد تشکیل دهنده شامپو ارگانیک باشند، مانند سرفکتانت‌های بوتانیکال و روغن‌های طبیعی.
  • هنگام شامپو زدن به سر کودک، او را با اسباب بازی‌هایی در داخل حمام سرگرم کنید و به آرامی سر او را ماساژ دهید و بشویید.

استفاده از روغن یکی از راه های پر پشت شدن مو نوزاد

خشکی پوست سر، موجب ایجاد حس خارش در نوزاد می‌شود و با خارش، احتمال ریزش نقطه‌ای مو وجود دارد. پوست سر نوزاد را به طور منظم بررسی کنید. در صورت خشکی پوست سر، آن را با روغن بچه چرب کنید. برای این منظور از روغن‌های مخصوص نوزادان استفاده کنید که سبک‌تر هستند.

 محصولات مراقبت موی نوزادان

محصولات متنوعی برای مراقبت از موی نوزادان در بازار موجود است. چندین نوع آن را امتحان کنید و با سعی و خطا بهترین و مناسب‌ترین آن را برای نوزادتان انتخاب کنید.

عدم استفاده از سشوار

هرگز از سشوار برای خشک کردن مو‌های نوزادتان استفاده نکنید. استفاده از هوای گرم برای خشک کردن مو، حتی برای بزرگسالان نیز مضر است.

 کوتاه کردن مو

هیچ یافته علمی تایید نمی‌کند که کوتاه کردن مو‌ها موجب بهبود رشد آن‌ها می‌شود! اما کوتاه کردن و شکل دادن به موها، موجب می‌شود ظاهر آراسته‌تری بیابید و موهایتان پر‌تر نشان داده شود. اگر از کوتاه کردن مو‌های نوزادتان در خانه هراس دارید، به آرایشگاه مخصوص کودکان بروید تا مو‌های دلبندتان را کوتاه کنند.

 رژیم غذایی سالم یکی از راه های پر پشت شدن مو نوزاد

رژیم غذایی سالم موجب رشد مو‌های سالم نیز می‌شود. برای پرپشت شدن موی نوزاد، در برنامه غذایی او مقدار زیادی پروتئین مانند سالمون، تخم مرغ و اسفناج بگنجانید. ویتامین D نیز برای داشتن مو‌هایی سالم ضروری است. گردو، سیب زمینی شیرین، هویج، بادام و کدو حلوایی بایستی بخشی از رژیم غذایی کودک باشد.

نکات دیگر

با بکار بستن نکات زیر، به پرپشت شدن موی نوزاد خود کمک کنید:

  • مو‌های کودک را شل ببندید. بستن کش مو‌های سفت و بافتن مو‌های کودک موجب آسیب رساندن به ریشه مو و آمدن فشار به ساقه مو‌ها می‌شود.
  • رژیم غذایی کودک را به یکباره تغییر ندهید. به آرامی مواد مغذی را وارد رژیم غذایی کودک کنید و منتظر مشاهده نتیجه آن باشید.
  • ماست را فراموش نکنید. لبنیات به خصوص ماست، سرشار از کلسیم هستند، در مصرف آن‌ها صرفه جویی نکنید.
  • آب بنوشید. بدن کودک را با نوشیدن روزی ۵ لیوان آب هیدراته نگاه دارید و خوردن آب میوه را به یک بار در روز محدود کنید.

راه های پر پشت شدن مو نوزاد

برای پرپشت شدن ابروی نوزاد چه کنیم؟

نیازی نیست کاری برای پرپشت شدن ابروی نوزادتان انجام دهید. پرپشت بودن یا نبودن ابرو در نوزادان کاملا طبیعی است و به ژنتیک آنها بستگی دارد. ابروهای نوزادان به مرور زمان و با رشد آنها پرپشت‌تر خواهد شد.

اگر همچنان این سوال برایتان مطرح است که برای پرپشت شدن ابروی نوزاد چه کنیم، به این موارد توجه کنید:

  • ژنتیک: مهمترین عامل تعیین کننده ضخامت و رنگ موهای نوزاد، از جمله ابروها، ژن‌های او هستند.
  • رشد طبیعی: ابروهای نوزادان در ماه‌های اول و سال‌های اولیه زندگی به آرامی رشد می‌کنند و نیازی به مداخله خاصی ندارند.
  • خطرات احتمالی: استفاده از هرگونه محصول یا روش درمانی برای پرپشت کردن ابروی نوزاد می‌تواند خطرناک باشد و به پوست حساس نوزاد آسیب برساند.

برای رشد موی جنین چه بخوریم؟

اگر کوچولوی شما هنوز به دنیا نیامده است و برای شما مهم است که موهایش از همان ابتدا پرپشت باشد، می‌توانید مواد غذایی زیر را مصرف کنید که سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مناسب برای رشد موی نوزاد هستند:

  • پروتئین: شامل گوشت قرمز بدون چربی، مرغ، ماهی و تخم مرغ که به تقویت موها کمک می‌کنند.
  • آجیل: مصرف انواع آجیل مانند گردو و بادام که سرشار از بیوتین هستند، می‌تواند به رشد موی جنین کمک کند.
  • آووکادو: این میوه استوایی سرشار از ویتامین‌های B و E است که به تقویت موها کمک می‌کنند. مصرف آووکادو نه‌تنها برای رشد موی نوزاد موثر است، بلکه به زنان هم کمک می‌کند تا بعد از بارداری ریزش موی خود را جبران کنند.

دیدگاهتان را بنویسید