دلایل گریه کردن نوزادان که باید بدانید
تمام نوزادان در زمانهای مختلف و به دلایل متفاوتی گریه میکنند. آنها از طریق گریه کردن نیازهایشان را اعلام میکنند. فهمیدن علل گریههای فرزندتان ممکن است در ابتدا برای شما مشکل باشد، اما به مرور، این فقط مادر و پدر کودک هستند که دلایل مختلف گریۀ نوزادشان و روشهای آرام کردن کودک خود را میدانند. در این مطلب از بیبی لوکس میتوانید با دلایل گریه کردن نوزادان و توجه به آنها برای برطرف کردنشان آشنا شوید.
دلایل گریه کردن نوزادان فراوان است. آنها گریه میکنند تا احساس گرسنگی، درد، ترس، نیازشان به خواب، تعویض پوشک و بسیاری نیازهای دیگرشان را ابراز کنند. در حقیقت گریه نوزاد زبانی است که او برای برقراری ارتباط با دیگران از آن استفاده میکند.
اما شما چگونه متوجه قصد نوزادتان از گریهاش میشوید؟ این دقیقا موضوعی است که پاسخش را در این مقاله میتوانید جستجو کنید.
دلایل گریه کردن نوزادان چه میتواند باشد؟
گرسنگی از دلایل گریه کردن نوزادان
گرسنگی اولین احتمالی است که هر پدر و مادری وقتی نوزادش شروع به گریه میکند، به آن فکر میکند. ولی گریه کردن به دلیل گرسنگی با علائم دیگری همراه است. البته گرسنگی تنها یکی از دلایل گریه نوزاد است.
به گریههای او خوب گوش کنید. گریه کم توان مانند: نقنق کردن، ریتمیک و تکراری همراه با حرکات مکیدن، خوردن انگشت شصت و برگرداندن سر به سمت شما وقتی دستتان را به گونهاش میکشید، واکنشهای ناشی از گرسنگی نوزادان هستند. کافی است به او شیر دهید تا آرام شود.
البته تغذیه نوزاد با شیر مادر هم اصول خودش را دارد که بهتر است با اصول تغذیه نوزادتان با شیر مادر حتما آشنا شوید تا چیزی را از قلم نیندازید.
خستگی از دلایل گریه کردن نوزادان
نوزادان به ۱۶ ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند. آنها زود خسته میشوند و نیاز دارند هر زمانی که احساس خستگی کردند، بخوابند و اگر شما متوجه این موضوع نشوید، شروع به گریه میکند. به خصوص وقتی که بیش از حد خسته باشند. گریههایی که کم کم شدت میگیرد همراه با خمیازه، مالیدن چشم و گوش به وضوح بیان میکند که نوزادتان نیاز به خوابیدن دارد.
قولنج و دردهای شکمی
مشکلات شکمی مرتبط با گاز شکم یا قولنج و کولیک نوزادی میتواند به گریههای زیادی منجر شود. قولنج نوزادی، گریههایی تسلیناپذیر و متوالی کودکان است که به راحتی آرام نمیشود و علت مشخصی ندارد. همچنین اگر کودک شما پس از تغذیه بهانهگیری و گریه میکند، ممکن است نوعی درد شکمی داشته باشد. قطرههای ضدنفخ نوزادان یا گریپ واتر ممکن است برای بهبود دلدرد نوزاد مؤثر باشد، هرچند این موضوع هنوز از نظر علمی ثابت نشده است، بنابراین لازم است قبل از استفاده از هر کدام این داروها، تأیید و اجازۀ پزشک اطفال کودکتان را بگیرید. علل دیگر دردهای شکمی در نوزادان شامل ریفلاکس یا بازگشت اسید معده به مری، آنفلوآنزای معده، آلرژی به شیر، عدم تحمل لاکتوز، یبوست و انسداد روده است که لازم است توسط پزشک بررسی شود.
نیاز به آروغ زدن
اگر کودک شما بعد از غذا خوردن گریه میکند، ممکن است نیاز به آروغ داشته باشد. نوزادان هنگام مکیدن سینۀ مادر یا شیشهشیر، هوا را میبلعند و اگر این هوا از معدۀ آنها خارج نشود، ممکن است ایجاد ناراحتی کند. برخی از نوزادان از داشتن هوا در شکم خود به شدت اذیت میشوند، درحالیکه برخی دیگر اصلاً آروغ نمیزنند یا نیاز زیادی به آروغ زدن هم ندارند.
پوشک کثیف
یکی دیگر از دلایل گریۀ نوزادان، کثیف و خیس بودن پوشکشان است. عدهای از نوزادان بعد از خیس شدن، خیلی زود به گریه میافتند و دیگر نوزادان میتوانند پوشک کثیف را برای مدتی بیشتر تحمل کنند. در هر صورت، بررسی پوشک نوزاد توسط والدین برای حل آن بسیار راحت و آسان است. همچنین برای پیشگیری از حساسیت پوشک یا ادرار سوختگی لازم است همواره حواستان به تمیز بودن و تعویض پوشک کودکتان باشد.
بی حوصلگی از دلایل گریه کردن نوزادان
این نوع گریه نوزاد به محض شروع شدن تبدیل به جیغ و داد میشود و سپس، حالت خشمگین به خود میگیرد که به این معناست که «چرا من را نادیده میگیرید، چرا با من بازی نمیکنید؟ چرا من را نوازش نمیکنید؟» یکی از بهترین راه حلها برای این که به نوزادتان بگویید به فکر او هستید، ماساژ نوزاد است که اتفاقا علاوه بر ایجاد حس بازی و سرگرمی در نوزاد، به سلامتیاش هم کمک میکند.
عدم احساس امنیت از دلایل گریه کردن نوزادان
شاید متوجه شده باشید که هنگامی که نوزادتان را در آغوش میگیرید و قدم میزنید، گریههای او قطع میشود. نوزادان نیاز به نوازش زیادی دارند. آنها دوست دارند والدینشان را ببینند، صدای آنها را بشنوند و به ضربان قلبشان گوش دهند و گاهی برای بیان این درخواستشان از گریه استفاده میکنند. آنها در آغوش والدینشان احساس امنیت میکنند.
نیاز به خواب
در مورد موضوع خواب نوزادان، به نظر میرسد که تمام کودکان خسته باید به سادگی قادر به خوابیدن در هر زمان و هر مکانی باشند، اما این کار برای آنها کمی سختتر از آن چیزی است که شما تصور میکنید. به جای چرت زدن، کودکان ممکن است بیقرار شوند و گریه کنند، به ویژه هنگامی که بیش از حد خسته هستند.
نیاز به بغل یا آغوش
نوزادان نیاز زیادی به در آغوش گرفته شدن دارند. آنها دوست دارند چهرۀ پدر و مادر خود را ببینند، صدای آنها را بشنوند و به ضربان قلبشان گوش کنند و حتی میتوانند بوی منحصربهفرد پدر و مادر خود را تشخیص دهند. پس گریه کردن میتواند درخواست آنها برای در آغوش گرفته شدن باشد. نگران نباشید که با بغل کردن زیاد نوزاد، او را لوس کنید، زیرا لوس شدن یک نوزاد به خصوص در طول چند ماه اول زندگی ممکن نیست. برای استراحت دادن به دستهای خود نیز گاهی میتوانید نوزاد را در یک آغوشی کودک حمل کنید.
احساس سرما یا گرما
اگر کودک شما احساس سرما کند، مثلاً وقتی لباسش را درآوردهاید تا پوشکش را عوض کنید یا باسن او را با یک دستمال یا پنبۀ مرطوب تمیز میکنید، ممکن است اعتراض خود را با گریه نشان دهد. نوزادان دوست دارند به خوبی پوشانده و تا حدی گرم نگه داشته شوند؛ اما نه بیش از حد گرم. قانون کلی این است که نوزادان با پوشیدن یک لایه لباس بیشتر از لباس مورد نیاز شما راحت هستند. نوزادان، بیشتر از سرمای زیاد ابراز ناراحتی میکنند تا از گرمای زیاد و اگر سردشان شود، با شدت بیشتری گریه میکنند.
دندان درد از دلایل گریه کردن نوزادان
تصور کنید کشیدن دندان چه میزان درد دارد، برای نوزادان هم درآوردن دندان جدید به همان اندازه دردناک است. پس به نوزادتان حق بدهید که هنگام در آوردن دندان از شدت درد گریه کند. برای اینکه مطمئن شوید دلیل گریه او دندان درآوردن است، با انگشت به آرامی لثههای او را لمس کنید. اولین دندانها نوزادان معمولا بین چهار تا هفت ماهگی در میآیند. از ابزارهایی که به این منظور هستند، استفاده کنید تا التهاب لثه نوزاد کاهش پیدا کند.
تحریک زیاد
نوزادان از محرکهای محیط اطرافشان میآموزند، اما گاهی پردازش آن همه موضوع جدید مثل نورها، سروصدا و دست به دست شدن برایشان سخت میشود. گریه میتواند روش آنها برای اعلام خستگی باشد. برخی نوزادان از پیچیده شدن در یک پارچۀ سبک لذت میبرند. به نظر میرسد زمانی که به آنها فشار زیادی از محیط وارد میشود، پیچیده شدن با حفظ و رعایت نکات ایمنی بسیار ضروری به آنها احساس امنیت بیشتری میدهد. اگر کودک شما بزرگتر از دو ماهه است نباید او را در چیزی بپیچید، همچنین اگر پیچیده شدن را دوست ندارد، سعی کنید به جای پیچیدنش، او را به یک محل آرام بروید و به کودک فرصت کمی آرامش و استراحت دهید و از قنداق کردنش به شکل جدی بپرهیزید.
تحریک کم و نیاز به سرگرمی
گریۀ یک کودک پرتوقع و خردهگیر ممکن است فقط به دلیل شخصیت اجتماعی او باشد که مشتاق دیدن جهان اطرافش است و اغلب تنها راه برای قطع هیاهو و گریۀ این نوزادان، فعال بودن و سرگرم کردن آنهاست. این مورد میتواند خستگی شیرین زیادی برای شما به دنبال داشته باشد. میتوانید نوزاد را رو به محیط بیرون و نه رو به سینۀ خودتان در یک آغوشی بگذارید تا بتواند تمام فعالیتهای اطرافش را ببیند. همچنین فعالیتهای زیادی را برنامهریزی کنید. به عنوان مثال، با دوستان و اقوامی که بچه دارند رفتوآمد کنید. به طور منظم به مکانهای مناسب کودکان مانند پارکی در نزدیکی خانه یا باغوحش بروید.
بیمار بودن از دلایل گریه کردن نوزادان
اگر شما نیازهای اساسی نوزاد خود را برآورده کردهاید و همۀ روشهای آرام کردن نوزاد امتحان کردهاید و نوزادتان هنوز گریه میکند، او ممکن است بیمار شده باشد. بهتر است درجه حرارت بدنش را بررسی کنید و در صورت نداشتن تب، گوش به زنگ دیگر نشانههای بیماری باشید. گریۀ یک نوزاد به علت بیماری معمولاً متمایز از گریۀ ناشی از گرسنگی یا بیحوصلگی اوست. اگر گریۀ نوزاد شما مثل همیشه نیست، به غریزۀ خود اعتماد کنید و فوراً با پزشکش تماس بگیرید یا در اولین فرصت به مطب مراجعه کنید. همچنین لازم است برای آگاهی بیشتر با نشانههای بیماری نوزادان آشنا باشید.
دلایل گریههای نوزاد را رمزگشایی کنید
بررسی محققان نشان داده است که پنج صدای اصلی قبل از گریه نوزاد تفاوت بین گریههای مختلف نوزادان را مشخص میکند که میتوانید نیازهای اصلی آنها را رمزگشایی کند. در واقع از نظر محققان، دلایل گریه نوزاد باعث ایجاد صداهای متفاوتی در حنجره آنها میشود.
- نه (Neh): گرسنگی
- اه (Eh): آروغ
- ایر(Eairh ): باد شکم
- هه (Heh): احساس ناراحتی (گرما، سرما، رطوبت)
- اوه (Owh ): خستگی و خوابآلودگی
پس کافی است هنگام گریه نوزاد با دقت به صدای گریه او گوش کنید تا معنای گریه نوزادتان را بفهمید.