مزایا و معایب شیر دوش برقی : استفاده از شیردوش برقی امروزه به علل گوناگون در میان مادران رواج پیدا کرده است. به ویژه مادرانی که به مدت طولانی بیرون از منزل هستند و مسئولیت نگه داری از فرزند شیرخوارشان را به پرستار یا فرد دیگری می سپارند، با کمک شیردوش برقی می توانند شیر خود را دوشیده و در یخچال یا فریزر طبق درستورالعمل مربوطه نگه داری کنند تا در مواقع لزوم پرستار با کمک شیر ذخیره شده نوزاد را تغذیه کند. اما آیا مزایا و معایب شیر دوش برقی را می دانید؟ می دانید که در هنگام استفاده از این وسیله چه نکاتی را باید رعایت کنید؟ برای بررسی بیشتر تا پایان با بیبی لوکس همراه باشید.
ویژگی های شیردوش برقی
شیردوش برقی با بهترین کیفیت دارای ویژگی های قابل تنظیم یا شخصی سازی هستند که عبارتند از :
- مکش مناسب برای تقلید از الگوهای شیردهی کودک شما
- توانایی پمپاژ دوگانه سینه به شما این امکان را می دهد شیر را از هر دو سینه به طور همزمان جمع آوری کنید
- تعداد پمپ بالا در دقیقه
- سطوح بندی بر روی آن به شما نشان می دهد تا بدانید چه مقدار شیر جمع آوری کرده اید
بر خلاف شیر دوش های دستی، وقتی کاپ جمع آوری شیر را روی سینه تان قرار گرفت، شیردوش برقی پمپاژ را برای شما انجام می دهد. این موضوع شما را از استفاده از دستان خود برای پمپاژ دستی که می تواند یا کار طاقت فرسا و خسته کننده باشد، نجات می دهد.
نکته منفی این است که الکتروپمپ ها دست و پا گیرتر هستند و با پمپاژ موتور الکتریکی مقداری صدا ایجاد می کنند.
مزایا و معایب شیر دوش برقی
مزایای استفاده از شیردوش برقی
امروزه مادران به دلیل مزایای شیردوش برقی بیش از پیش از این وسیله استفاده می کنند، برخی از این مزایا عبارتند از:
- برای مادرانی که ضیق وقت دارند، شیردوش برقی وسیله مفیدی است. برای دوشیدن مقدار مشخص شیر به کمک شیر دوش های برقی، نسبت به نوع دستی آن، وقت کمتری صرف می شود.
- از آنجا که در شیر دوش برقی، دو پمپ تعبیه شده است، به طور همزمان می توان از هر دو پستان پمپاژ را انجام داد و در وقت مادر صرفه جویی کرد.
- مادرانی که باید روزانه و به طور منظم شیر بدوشند، این کار را با زحمت کمتری انجام می دهند.
- شیردوش برقی به صورت دو پمپه و با پمپ بیمارستانی در بازار وجود دارد.
- تمیز کردن و ضد عفونی کردن شیردوش برقی بسیار آسان است. اغلب کیسه و دستمال بخار مایکروویو به همراه دستگاه عرضه می شود.
معایب استفاده از دستگاه شیردوش برقی
اگر چه استفاده از دستگاه شیردوش برقی به شما این امکان را میدهد تا در زمان کمتر و با سرعت بیشتری شیر را در اختیار کودک خود قرار دهید، اما معایبی نیز به همراه دارد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
کاهش میزان شیر مادر
یکی از مهمترین عوارض جانبی استفاده از دستگاه شیردوش برقی، کاهش شیر مادر است. مکانیسم پمپ این دستگاه بسیار متفاوت با نوع مکیدن سینه توسط نوزاد است. جفت شدن دهان کودک با نوک سینه مادر و نحوه دریافت شیر از طریق مکیدن سینه مادر میتواند به افزایش میزان شیر در سینهها کمک کند.
-
از بین رفتن مواد مغذی هنگام انجماد شیر
وقتی کودک مستقیم از سینه مادر تغذیه میکند، تمام مواد مغذی مورد نیاز برای رشد را به صورت سالم و مستقیم دریافت میکند.
اگر شما مرتب شیر خود را با استفاده از دستگاه شیردوش برفی در فریزر ذخیره کنید، این انجماد، ذوب شدن و گرم شدن باعث کاهش مواد مغذی اساسی شیرتان خواهد شد.
-
آسیب به بافت و نوک سینه
نوعر مکش و پمپهای دستگاه میتواند به نوک سینه و بافت آنها آسیب برساند و موجب ناراحتی و آزار مادر هنگام شیردهی به نوزاد شود. اگر از دستگاه شیردوش برقی بیش از اندازه استفاده شود، این میتواند باعث ترشح هورمونها شده و سینهها را متورم و دردناک نماید.
-
پوسیدگی دندان کودکان
تغذیه با بطری میتواند در طولانی مدت باعث آسیب و خرابی دندانهای کودک شما شود. وقتی به کودک شیر میدهید، شیر به دندانهای کودک نمیچسبد، زیرا نوکپستان شما در پشت دندانهای او قرار میگیرد. کودکان هنگام تغذیه با بطری ممکن است به خواب بروند و این باعث شود تا شیر روی دندانهای آنها باقی بماند و در طولانی مدت منجر به پوسیدگیهای دندانی شود.
-
افزایش میزان آلودگی
گاهی در صورت استریل در تمام قطعات دستگاه، قسمتهایی از پمپ و دریچهها که دسترسی کمتری دارند به خوبی تمیز نمیشوند. این در نهایت میتواند محیط مساعدی را برای رشد باکتریها و قارچها ایجاد کند.
چگونه می توان از شیردوش برقی با خیال راحت استفاده کرد؟
- اولین و مهمترین نکته قبل از دوشیدن شیر این است که در جایی راحت و آرام بنشینید. نوع ناراحتی یا اضطراب، بر مقدار شیر مادر تاثیر دارد.
- دستورالعمل استفاده از شیردوش را به دقت بخوانید تا اشتباهی رخ ندهد.
- شیردوشهای آلوده به ویروس و باکتری هایی مانند ایدز و سیتومگالوویروس نباید مورد استفاده قرار گیرند، امکان انتقال این میکروب ها از نفر اول به مادر و نوزاد بعدی وجود دارد.
- برای جلوگیری از کاهش کارایی، درب شیردوش همیشه حتی در حالت بلااستفاده باید به خوبی بسته شود.
- بهتر است شیردوشی که تهیه می کنید از لبه مناسب برخوردار باشد. درپوش ها و لبه های نامناسب موجب بروز درد و سوزش در نوک پستان می شوند. همچنین اگر مکش به اندازه کافی نباشد،
- مراقب آسیب احتمالی پمپ باشید. در صورت مشاهده هر چه سریعتر، آن را تعویض نمایید.
- در صورت ترک خوردگی نوک پستان، مکش را متوقف کنید. هنگام دوشیدن شیر نباید هیچ دردی احساس شود.
- قبل و بعد از شیردوشیدن، دست هایتان را به خوبی بشویید.
- در روزهای اول ممکن است حجم شیر دوشیده شده خیلی کم باشد. اما تداوم این کار به طور منظم موجب افزایش مقدار شیر بعد از چند روز خواهد شد.
- قبل از شروع شیردوشی، وسایل لازم مانند دستمال مرطوب، بطری برای ذخیره شیر، تلفن و غیره را دم دست بگذارید.
- سرعت پمپاژ را روی حدی که راحت هستید، از پیش تنظیم کنید.
- هنگامی که جریان شیر کند شد و پستان تقریباً خالی است، شیردوش را خاموش کنید.
- بعد از ریختن شیر دوشیده شده در بطری، روی آن تاریخ بزنید و در یخچال نگهداری کنید.
- تمیز کردن و ضد عفونی کردن هر قسمت از شیردوش پس از استفاده، ضروری است. در غیر اینصورت ممکن است مشکلاتی برای کودک ایجاد شود. بعد از تمیز کردن و ضد عفونی کردن آن را با دستمال کاغذی کاملا خشک کنید تا خیس نباشد.
مراحل استفاده از شیردوش برقی شامل موارد زیر می باشد :
- دفترچه راهنمای شیردوش برقی را حتماً مطالعه کنید تا مدل شیردوش خود بیشتر آشنا شوید و به راحتی از آن استفاده کنید.
- شرایط بهداشتی اطراف شیردوش برقی خود را رعایت کنید، قبل از استفاده از شیردوش برقی دست های خود را بشویید و مطمئن شوید که تمام قسمت های شیردوش به طور کامل تمیز و استریل شده باشند.
- هنگام استفاده از شیردوش برقی، در یک چهارچوب ذهنی و فضای آرامش بخش باشید و به کودک خود فکر کنید؛ این موضوع باعث تحریک هورمون هایی می شود که به ترشح شیر مادر کمک می کنند.
- فنجان ها یا کاپ های جمع آوری شیر مادر را در مرکز نوک سینه ها قرار دهید. اگر محل قرار گیری لیوان جمع آوری خاموش باشد، مکش پمپ می تواند به سینه آسیب برساند یا خود شیردوش برقی آسیب ببیند.
- شیردوش برقی را روشن کنید. شیر مادر معمولاً در عرض دو دقیقه شروع به جریان می کند. تغییر دادن سرعت به طوری که شبیه به حرکات مکیدن نوزاد ناسازگار باشد، می تواند مفید باشد.
- سرعتی را پیدا کنید که برای شما راحت و کارآمد باشد. به یاد داشته باشید که پمپاژ هرگز نباید دردناک باشد.
- وقتی جریان شیر شما کاهش یافت و احساس کردید که کارتان تمام شده است، شیردوش برقی را خاموش کنید.
- کاپ های جمع آوری را با احتیاط از روی پیراهن خود خارج کرده و لوله را از روی فنجان ها جدا کنید.
- شیر را از فنجان های جمع آوری از طریق سوراخ در یک بطری از قبل استریل شده یا کیسه نگهداری شیر مادر خالی کنید.
- با آب گرم و صابون، تکه هایی که به بدن و یا شیرتان برخورد کرده اند را بشویید و آن ها را خشک کنید. شیر مادر در دمای اتاق حدود چهار ساعت و شیر مادر در درون یخچال تا دو روز مناسب و قابل استفاده است. زمانی که شیر را در فریزر نگهداری می کنید، بسته به نوع فریزر بین ۳ تا ۱۲ ماه قابل نگهداری و استفاده است.
با تشکر از اینکه ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید، اگر تجربه ای راجع به استفاده از شیردوش برقی داشته اید، خوشحال می شویم که دیدگاه های خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.