تشک ضد خفگی، تشکی است که کمی شیب دارد و در دو طرف آن بالشتکهایی قرار گرفته تا حرکت نوزاد را هنگام خواب محدود کند. این تشکها با شیب ملایمی طراحی شدهاند تا رفلاکس معده را کنترل کنند و میزان سلامتی نوزاد را به حداکثر برسانند. با خرید تشک آنتی رفلاکس مناسب میتوانید امنیت و آرامش را برای نوزادتان فراهم کنید. برای آشنایی بیشتر تا انتهای مقاله همراه بیبی لوکس باشید.
تشک آنتی رفلاکس چیست؟
تشک آنتی رفلاکس نوزاد یک نوع تشک است که به منظور کاهش عوارض رفلاکس معده در نوزادان طراحی شده است. این تشک با دارا بودن شیبی ملایم به سمت بالا، از جمله عوارضی چون رفلکس معده و گرفتگی هوا در معده نوزادان جلوگیری می کند. همچنین، باعث کاهش فشار در ناحیه شکم و کمر نوزاد می شود و باعث آرامش بیشتر نوزادان در زمان خواب می شود. تشک آنتی رفلاکس نوزاد می تواند به عنوان یک راهکار ساده و کارآمد برای کاهش عوارض رفلاکس معده در نوزادان مورد استفاده قرار گیرد.
به توصیه کارشناسان، نوزاد باید روی یک تشک سفت و صاف، بدون بالش و اسباببازی بخوابد. نوزادتان را روی همان ملحفهای که به تشک چسبیده بخوابانید. همچنین، در انتخاب نوع تشک ضد خفگی و همچنین جنس پارچه ملحفه روی آن دقت بسیار داشته باشید. چراکه در عرق کردن سر و راحتی هنگام خواب نوزاد و کودک بسیار مؤثر است.
علائم رفلکس معده در نوزادان
خوب است به یاد داشته باشید که گرچه برخی از علائم ریفلاکس کودک قابل تشخیص است، اما این لزوما بیماری نیست که نیاز به دارو داشته باشد. با این وجود، علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:
- نوزادی کمرش را قوس می دهد و سرش را بر می گرداند
- سرفه و آبریزش بینی بخصوص در هنگام خواب و غذا خوردن
- ترشح شیر در طول یا بعد از غذا چندین بار در روز
- عفونت های مکرر گوش
- امتناع از غذا خوردن
- علائم درد یا ناراحتی در هنگام غذا خوردن
- گریه و بی تابی کودک پس از شیر خوردن
- بیداری شبانه کودک
- حمله های متعدد سکسه و آروغ های مرطوب
- وزن نگرفتن کودک
- پیچ و تاب خوردن در هنگام تغذیه
بسیاری از مادران با علائمی هم چون گرفتگی بینی، حس سرما خوردگی دائمی، در نوزادان مواجه می شوند. سرفه های نوزاد به همراه حس کشیدگی در صورت نوزاد می باشد. نوزاد ممکن است به صورت پی در پی عطسه کند و این عامل خروج شیر از بینی او می باشد. همانطور که گفته شد این علائم همانند سرماخوردگی در نوزاد بروز می کنند و شما خس خس سینه در هنگام شیر خوردن را در نوزاد مشاهده می کنید.
این بیماری معمولا در 4 ماهگی به اوج خود می رسد و بین 12 تا 18 ماهگی خود به خود از بین می رود.
تشکهایی که در فروشگاهها یا سایتها میبینید، دارای انواع مختلف و گوناگونی هستند و احتمالاً بعد از مرور کردن آنها دچار تردید در خرید میشوید. زمانی که بودجهتان محدود است باید انتخاب دقیق و اصولی داشته باشید و هوشمندانه بودجهتان را خرج کنید. چنانچه بودجه کافی هم داشته باشید، خرید همه نوع تشک نوزاد، کار عاقلانه و درستی نخواهد بود. در ادامه به انواع تشکها اشاره میکنیم تا بتوانید بهترین را برای نوزاد دلبندتان انتخاب کنید.
تشک فومی
همانطور که از نام آن پیداست، در ساختار آنها از فوم استفاده شده است. وزنشان نسبت به سایر تشکهای دیگر بیشتر است؛ و بعد از خوابیدن نوزاد روی آنها به حالت اولیه خود برمیگردد.
تشک فنری
در طراحی و بافت داخلی این تشکها، فنرهای زیادی بهکار رفته است؛ که فنرها به دو شکل متصل و منفعل هستند.
تشک ارگانیک
این نوع تشکها از جنس فوم یا پشم هستند؛ که در ساختار داخلی آنها فنر بهکار رفته است. شکل ظاهری آنها شبیه به مدل فومی است. لایه وینیل دار (پلیمری پلاستیک مانند) بر رویه تشک تعبیه شده علاوه بر اینکه از خیس شدن آن محافظت میکند، استحکام بالایی نیز دارد.
راهنمای خرید تشک آنتی رفلاکس: تشک غلتگیر
در این نوع از تشکها بالشتکهایی در اطراف قرار گرفته که باعث جلوگیری از افتادن و خفگی کودک هنگام غلت خوردن میشوند.
راهنمای خرید تشک آنتی رفلاکس: تشک ضد خفگی
بسیاری از نوزادان تا سه ماهگی بعد از تولد، مشکل برگشت شیر از معده یا به اصطلاح رفلاکس معده دارند. البته به مرور زمان خودبهخود بهبود مییابند. متأسفانه در صورتی که متوجه این موضوع نشوید، ممکن است باعث خفگی نوزاد شود. ساختار و طراحی تشک ضد خفگی به گونهای است که، سر و گردن کودک بالاتر از پایین تنه قرار میگیرد و تا درصد بالایی مانع از برگشت شیر به دهانش میشود.
خرید تشک آنتی رفلاکس محافظ دار دی روحه
بر روی این نوع تشک ضد خفگی دو بالشتک تعبیه شده است که محافظت و ایمنی نوزاد را فراهم میکند؛ این دو بالشتک با استفاده از چسب پارچهای که در دو طرف تشک نصب شدهاند، مانع از غلت خوردن نوزاد به بیرون تشک میشوند. به واسطه شیب ملایم این نوع تشک، سر و گردن نوزاد بالاتر از نیمتنه پایینی قرار میگیرد. همین امر باعث کاهش رفلاکس نوزاد میشود.
در یکی دو ماه اول بعد از تولد، جابهجاکردن و همچنین دادن نوزاد به اقوام و مهمانان با این تشک بسیار راحت و مطمئن است. قابلیت انعطافپذیری آن باعث میشود که بهراحتی در آغوش بزرگسالان جای بگیرد. وجود دو بالشتک محافظ روی آن کودک را ثابت نگه میدارد و امنیت کافی را برقرار میکند.
چرا خرید تشک آنتی رفلاکس پیشنهاد می شود؟
نکاتی که در مورد این محصول وجود دارد این است که، بسیاری از والدین با توجه به قیمت آن و مدتزمان استفاده تا یک سالگی کودک آن را بهصرفه نمیدانند. اما کارشناسان و متخصصان اطفال نظراتی را بیان کردهاند که هر پدر و مادری باید به آن توجه داشته باشد:
- نوزادان تازه متولدشده از ناحیه گردن و سر و شانهها بسیار آسیبپذیر هستند. این نوع تشک کمترین حرکات و تغییرات را در این نواحی ایجاد میکند.
- سیستم گوارش نوزادان تا سه ماهگی هنوز تکامل نیافته است. در عین حال رفلاکس موجب کاهش وزن آنها میشود. وجود شیب ملایم 12 درجه و استاندارد که سر و گردن کودک را بالاتر از پایین تنه نگه میدارد، در کاهش رفلاکس نوزاد و خواب راحت بسیار مؤثر است.
- چنانچه نوزاد دچار سرماخوردگی شود، گرفتگی بینی موجب بسته شدن راه تنفسی میشود. خواباندن نوزاد روی تشک ضد خفگی و شیبدار، باعث میشود راحتتر نفس بکشد. همچنین سر نوزاد بالاتر از بدنش قرار میگیرد.
- زمانی که نوزاد را روی این نوع تشک به پهلو میخوابانید؛ بالشتکهای محافظ باعث میشوند که نوزاد به حالت ثابت نگهداشته شود و برای کمر نوزاد تکیهگاه باشد.
- بر روی بالشتکهای این نوع تشکها، محفظههای ریز برای تهویه هوا وجود دارند. چنانچه کودک بهگونهای روی تشک غلت بخورد که دهان و بینی وی روی تشک قرار بگیرد، این محفظهها باعث میشود نوزاد نفس بکشد و اکسیژن دریافت کند.
- در نهایت بهتر است بدانید، برای چند ماه اول این تشک میتواند بهعنوان تشک شیردهی کاربرد داشته باشد و مورد تأیید و توصیه پزشکان نیز هست. بسیاری از افرادی که از این محصول استفاده کردهاند آن را بهعنوان یکی از کاربردیترین وسیلههای سیسمونی معرفی کردهاند.
نمونهای از این تشک با برند دی روحه را میتوانید از سایت بیبی لوکس تهیه کنید. تشک آنتی رفلاکس دی روحه Die Ruhe قابلیت شستشو دارد و تا یک سالگی قابل استفاده است.
در هنگام خرید و انتخاب تشک مخصوص نوزاد، نکات مهمی را باید مدنظر داشته باشید. علاوه بر آن قبل از خواب مواردی را در نظر بگیرید که کودک خواب راحتی داشته باشد. چه مواردی؟ در ادامه با ما همراه باشید.
- حتماً تشک ضد خفگی باید سفت و صاف باشد.
- کودک را هنگام خوابیدن، حتماً در وسط تشک بخوابانید.
- کودک را روی تشک بزرگسالان یا تشک نرم نخوابانید.
- کودک را روی زمین نخوابانید.
- هنگام خواباندن کودک روی زمین، حتماً او را روی تشک ضد خفگی قرار دهید.
- نوزاد را روی کاناپه، مبل و صندلی راحتی نخوابانید.
- توجه داشته باشید که روی تشک کودک، تشک دیگری نیندازید و فقط از همان یک تشک استفاده کنید.
- اجازه ندهید کودکان از تشک برای بالا و پایین پریدن استفاده کنند.
- از خرید و تهیه تشکهای بی نام و نشان و غیراستاندارد خودداری کنید.
- به الیاف بهکار رفته در تولید تشک توجه داشته باشید، که از جنس نرم و ضدحساسیت باشد.
- اجازه ندهید کودک به مدت طولانی در صندلی اتومبیل، تاب، صندلی فنری و… بخوابد. این موضوع به خصوص در مورد نوزادان زیر چهار ماه خیلی مهم است، زیرا ممکن است سرشان بیش از حد به جلو خم شود و باعث خفگی نوزاد شود.