دانستنی ها

راهنمای خرید پستانک

راهنمای خرید پستانک

راهنمای خرید پستانک : اگر به تازگی صاحب فرزند شده‌اید و به دنبال راهی برای آرام کردن نوزاد دلبند خود هستید، یکی از بهترین گزینه ها برای شما پستانک میباشد. پستانک از تحریک‌پذیری کودک می‌کاهد و گریه‌های گاه و بی‌گاه او را به حداقل می‌رساند.

تحقیقات علمی نیز نشان داده‌اند که استفاده از پستانک، خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد در خواب را کاهش می‌دهد. امروزه پستانک‌ها در انواع و اقسام طرح‌ها، رنگ‌ها، جنس‌ها و … در بازار موجود هستند. این موضوع والدین تازه وارد را دچار سردرگمی می‌کند. از آنجایی که هر کودک با ویژگی‌های فیزیکی و رفتاری منحصر به فرد متولد می‌شود، پستانک نیز باید منحصر به هر نوزاد انتخاب شود.اما معیارهای انتخاب بهترین پستانک چیست ؟ با بیبی لوکس همراه باشید تا هر چیزی که برای انتخاب پستانک نیاز دارید را به طور کامل به شما آموزش دهیم . در این مقاله شما را با انواع پستانک‌ها و مزایا و معایب هر یک آشنا میکنیم با لوکس بیبی همراه باشید.

آیا به نوزاد پستانک بدهیم؟

این یک واقعیت شناخته شده است که نوزادان مکیدن را دوست دارند. بیشتر نوزادان از مکیدن انگشت شست خود لذت می‌برند. دلیل اصلی این‌که نوزادان این کار را می‌کنند خاصیت تسکین‌دهنده آن است. پستانک یک راه آسان برای ارضای انگیزه نوزادان برای مکیدن است. به‌طورکلی، نوزادان زیاد گریه می‌کنند و پزشکان توصیه می‌کنند که کاری انجام دهید که نوزاد با آن احساس راحتی می‌کند. پستانک یکی از مواردی است که نوزادان مکیدن آن را دوست دارند و با آن احساس آرامش می‌کنند. به همین دلیل است که انتخاب بهترین مدل پستانک برای نوزاد اهمیت دارد.

راهنمای خرید پستانک : فواید پستانک خوردن نوزاد

خوردن پستانک توسط کودک مزایای خود را دارد که از مهمترینشان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آرام کردن کودک
  • کمک به خواب نوزاد
  • کاهش خطر مرگ ناگهانی کودک در خواب
  • آرام کردن درد
  • کمک به هضم
  • جلوگیری از مکیدن انگشت
  • رفلکس مکیدن را ارضا می کند
  • همچنین از فواید پستانک برای رفلاکس نوزاد این است که رفلاکس را کاهش میدهد.

راهنمای خرید پستانک

راهنمای خرید پستانک : عوارض پستانک برای نوزاد

پستانک نیز مانند هر وسیله دیگر میتواند منجر به بروز مشکلاتی شود. البته اگرچه هر کودک پستانکی مشکلات زیر را تجربه نمیکند، اما احتمال بروز این مشکلات در کودکانی که از پستانک استفاده میکنند بیشتر است

  •  ممکن است کودک شما به آن وابسته شود. اگر کودک شما از پستانک برای خوابیدن استفاده می کند، ممکن است در نیمه های شب هنگام افتادن پستانک از دهان کودک با گریه های شدید روبرو شوید.
  • استفاده از پستانک برای نوزاد و کودک ممکن است خطر عفونت گوش میانی را افزایش دهد.
  • اگر بعد از 2 سالگی استفاده شود ممکن است باعث مشکلات دندانی شود.
  • استفاده از آنها ممکن است باعث از شیر گرفتن زودهنگام شیردهی به دلیل گیجی نوک پستان شود.
  • ایجاد حساسیت به لاتکس
  • پوسیدگی دندان
  • زخم های دهان
  • اگر بعد از یکسالگی به صورت مداوم در طی روز از پستانک استفاده شود باعث تاخیر در تکلم میشه، در نتیجه بهتره بیشتر برای زمان خواب استفاده شود.

راهنمای خرید پستانک : انواع پستانک از نظر جنس

این وسیله هم مثل هر وسیله‌ی دیگری از جنس‌های مختلفی ساخته می‌شود که هر کدام مزایا و معایب خاص خودشان را دارند. در این بخش با انواع پستانک از نظر جنس و مواد اولیه‌ی سازنده‌ی آن آشنا می‌شوید.

  • لاتکس: پستانک‌های لاتکس از شیره‌ی درخت کائوچو ساخته می‌شوند و بافتی نرم و انعطاف‌پذیر دارند. این مدل برای نوزادانی که تازه متولد شده‌اند مناسب‌تر است. اما لاتکس ماده‌ای طبیعی و آلرژی‌زا است. اگر سابقه‌ی آلرژی در خانواده شما وجود دارد، قبل از استفاده از این محصول با پزشک مشورت کنید.
  • سیلیکون: سیلیکون ماده‌ای مصنوعی، شفاف و مقاوم در برابر حرارت است. پستانک‌های سیلیکونی بی‌بو و بی‌مزه هستند و نسبت به لاتکس به میزان کمتری باعث ایجاد آلرژی می‌شوند.
  • پستانک ارتودنسی: این مدل با طراحی ویژه‌ی خود، فشار کمتری به فک و لثه نوزاد وارد کرده و از ایجاد مشکلات دندانی در آینده جلوگیری می‌کند.

راهنمای خرید پستانک

اگر قصد خرید پستانک برای فرزند خودتان یا نوزاد تازه به دنیا آمده در خانواده و دوستانتان را دارید، بهتر است ادمه‌ی مطلب را با دقت بیشتری بخوانید. چون در این بخش مهم‌ترین نکات برای انتخاب این یار نجات دهنده‌ی والدین را به شما معرفی کرده‌ایم.

  • سایز مناسب: پستانک‌ها در سایزهای مختلف برای سنین مختلف نوزاد تولید می‌شوند. انتخاب سایز نامناسب می‌تواند خطر خفگی و مشکلات دندانی را افزایش دهد.
  • طراحی و شکل: این محصول در شکل‌ها و طراحی‌های متنوعی مثل گرد (شبیه به نوک سینه مادر)، ارتودنسی (با انحنای مخصوص برای رشد صحیح فک) و مدل‌های فانتزی موجود هستند.
  • جنس محافظ: محافظ پستانک باید از جنس مقاوم و ایمن باشد و همچنین دارای سوراخ‌های تهویه برای جلوگیری از تجمع رطوبت و ایجاد تحریک پوستی باشد.
  • برند معتبر: همیشه محصولات مربوط به نوزاد را از برندهای معتبر و دارای استانداردهای بهداشتی تهیه کنید تا خیالتان از سلامت کودک راحت باشد.

با در نظر داشتن این نکات می‌توانید به راحتی بهترین و مناسب‌ترین محصول موجود در بازار را انتخاب کنید.

نکات بهداشتی

برای استفاده از پستانک باید چند نکته‌ی بهداشتی ساده را رعایت کنید تا مطمئن باشید سلامت نوزادتان به خطر نمی‌افتد.

  • استریل کردن: قبل از اولین استفاده و سپس به طور منظم، پستانک را با استفاده از روش‌های مختلف مثل جوشاندن یا دستگاه استریل کننده، ضدعفونی کنید.
  • بررسی و تعویض: به طور منظم پستانک را از نظر پارگی، چسبندگی و هرگونه نشانه‌ی فرسودگی بررسی کرده و در صورت نیاز آن را تعویض کنید.

آیا پستانک باعث شیر نخوردن نوزاد میشود

آیا پستانک باعث بی اشتهایی میشود؟ بله همانطور که در بالا اشاره شد یکی از مشکلات پستانک بروز اتفاقی به نام گیجی پستان است که در آن کودک به حدی به نوک پلاستیکی پستانک عادت میکند که دیگر سینه مادر را قبول نمیکند. البته این اتفاق در همه کودکان پستانکی رخ نمیدهد.

آیا پستانک باعث نفخ نوزاد میشود؟

بله. هوا به طرق مختلف میتواند وارد سیستم گوارش شود. علاوه بر فرآیند گوارش، گاز می تواند از طریق بلع هوا وارد روده کودک شود. نوزادان می توانند هنگام شیر دادن، هنگام استفاده از پستانک و هنگام گریه هوا را ببلعند. هوای بلعیده شده در روده محبوس می شود و باعث ناراحتی می شود. بنابراین به نظر میرسد پستانک میتواند احتمال بروز نفخ در کودک را افزایش دهد.

راهنمای خرید پستانک

از چند روزگی می‌توان به نوزاد پستانک داد؟

پستانک از چند ماهگی مجاز است؟ در پاسخ به این سؤال که از چند روزگی می‌توان به نوزاد پستانک داد باید بگوییم که ابتدا لازم است بهترین روش و زمان برای تغذیه نوزاد خود را پیدا کنید. به‌طورکلی برای کودک شیرخواره توصیه می‌شود که ابتدا به مدت 3 تا 4 هفته صبر کنید و سپس پستانک را امتحان کنید. اگر قبل از این زمان دادن پستانک را آغاز کنید، کودک گیج می‌شود و نمی‌تواند به‌درستی نیاز خود را در هنگام گرسنگی نشان دهد. شما نیز دچار سردرگمی خواهید شد، چون نمی‌دانید نوزادتان چه زمانی به غذا احتیاج دارد و چه زمانی به پستانک!

برخی از متخصصان توصیه می‌کنند قبل از دادن پستانک ابتدا سعی کنید علائمی که نشان‌دهنده درد، گرسنگی، نیاز به خواب، جمع شدن گاز در معده و غیره است را بشناسید. همین متخصصان توصیه می‌کنند که تا زمانی که کودک وزن گیری را شروع نکرده است که تقریباً تا 10 روزگی است، از دادن پستانک اکیداً خودداری کنید.

چگونه پستانک‌های کودک خود را تمیز کنیم؟

قبل از اولین استفاده، پستانک را با آب و صابون بشویید و به‌خوبی آبکشی کنید. برخی می‌گویند برای خلاص شدن از شر باقی‌مانده‌های شیمیایی، 5 دقیقه قبل از اولین استفاده، پستانک را در آب جوش قرار دهید. پس‌ازآن، می‌توانید آن را در آب گرم حاوی صابون بشویید.

پستانک‌های سیلیکونی را می‌توان به‌طور مرتب در ماشین ظرف‌شویی قرار داد (از ردیف بالای آن استفاده کنید)؛ اما معمولاً پستانک‌های لاتکس را نمی‌توانید در ظرف‌شویی قرار دهید و باید به‌صورت دستی آن‌ها را بشویید. برای پیشگیری از رشد قارچ، ایده خوبی است که پستانک را در محلولی که حاوی قسمت‌های مساوی سرکه سفید و آب باشد برای چند دقیقه و یک‌بار در روز بشویید. سپس به‌خوبی آن را شستشو دهید و آن را در معرض هوا قرار دهید تا کاملاً خشک شود.

اگر کودک شما پستانک خود را در خانه روی زمین انداخت، می‌توانید آن را در آب داغ بشویید و به او برگردانید (آن را در دهان خود تمیز نکنید)! اما اگر در پستانک او در پیاده‌رو افتاد، بهتر است آن را با کمک آب گرم و صابون تمیز کنید. فقط یادتان باشد که برای چنین شرایطی یک پستانک یدکی حمل کنید!

 

دیدگاهتان را بنویسید