دانستنی ها

ایمنی در استفاده از اسباب بازی ها

ایمنی در استفاده از اسباب بازی ها

یکی از مهم‌ترین مواردی که والدین باید هنگام خرید و استفاده از اسباب بازی‌ها برای کودکان در نظر بگیرند، ایمنی در استفاده از اسباب بازی ها ست. با توجه به اینکه کودکان بیشتر وقت خود را به بازی با اسباب بازی‌ها می‌گذرانند، لازم است که اسباب بازی‌ها کاملاً ایمن باشند و از مواد بی‌خطر ساخته شده باشند. همچنین، طراحی آن‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که خطراتی مانند خفگی، بریدگی یا مشکلات دیگر را برای کودک ایجاد نکند.

اسباب بازی‌های غیراستاندارد و بی‌کیفیت می‌توانند آسیب‌های جدی به کودکان وارد کنند. این آسیب‌ها می‌توانند شامل خفگی به دلیل قطعات کوچک، مسمومیت از مواد شیمیایی مضر یا حتی آسیب‌های جسمی از قطعات تیز باشند. در این مقاله با لوکس بیبی باشید تا به بررسی نکات ایمنی در استفاده از اسباب بازی هاخواهیم پرداخت و روش‌های صحیح انتخاب و نگهداری آن‌ها را توضیح خواهیم داد.

نکاتی که باید هنگام خرید اسباب بازی به آنها توجه کرد!

اولین چیزی که باید به آن توجه داشته باشید هنگام خرید اسباب بازی نوزاد این است که ، برای چه سنی قرار است اسباب بازی تهیه کنید؟ و آیا فهم آن کودک به نحوه استفاده و نکاتی که ممکن است به خودش آسیب برساند را دارد و یا خیر؟

دومین نکته ای که هنگام خرید اسباب بازی نوزاد باید به آن توجه داشته باشید این است که ، هرگز اسباب بازی که از دهان کودک کوچک تر هست تهیه نکنید ، به این دلیل که شاید خواسته یا ناخواسته کودک و یا هم بازی کودک باعث این بشود که تا آن اسباب بازی را در دهان خود بگذارد و باعث بسته شدن راه تنفسی او بشود.

سومین نکته ای که هنگام خرید اسباب بازی باید توجه داشته باشید این است که ، اسباب بازی که تهیه میکنید از چه جنس و متریالی ساخته شده است.

  • آیا این اسباب بازی از رنگ های مصنوعی شیمیایی تولید شده؟
  • آیا از پلاستیک بی کیفیت و شیمیایی تولید شده؟
  • و آیا این اسباب بازی باعث حساسیت برای کودکم میشود و یا خیر؟

پس حتما قبل خرید اسباب بازی برای کودکتان این سه سوال رو از خودتان بپرسید ، تا از آسیب به کودکان جلوگیری کنید.

و چهارمین نکته ای که باید هنگام خرید اسباب بازی برای کودک دلبندتان به آن توجه کنید این است که آیا این اسباب بازی من قرار هست تهیه بکنم ممکن است از لحاظ فکری و مغزی به کودکم آسیب برساند یا خیر؟

در بازار امروزی اسباب بازی های زیادی پا به عرصه گذاشته اند و مدام طرح و شکل های جدیدی وارد بازار میشود و ممکن است بعضی از این طرح ها باعث آسیب روحی و فکری به کودکان شود ، مانند طرح های ترسناک ، طرح های عجیب که به دور از تصورات کودکان است ، طرح و رنگ هایی که از نظر علم روانشناسی باعث کاهش اعتماد به نفس و آسیب روحی به کودک میشود.

ایمنی در استفاده از اسباب بازی ها

ویژگی‌های اسباب بازی ایمن

مواد اولیه ایمن

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک اسباب بازی ایمن، مواد اولیه آن است. اسباب بازی‌های ایمن باید از مواد غیرسمی و بی‌ضرر ساخته شده باشند. مواد شیمیایی موجود در اسباب بازی‌ها ممکن است برای کودکان خطرناک باشند، به‌ویژه زمانی که کودک آن‌ها را می‌بلعد یا در معرض آن‌ها قرار می‌گیرد. برخی از مواد شیمیایی مانند فتالات‌ها، سرب و BPA (بیسفنول آ) می‌توانند تأثیرات منفی بر رشد کودک داشته باشند.

در خرید اسباب بازی‌ها باید دقت کنید که برچسب‌هایی مانند “بدون ایمنی در استفاده از اسباب بازی ها” یا “استاندارد CE” را بررسی کنید. این برچسب‌ها نشان‌دهنده رعایت استانداردهای ایمنی و بهداشتی در ساخت اسباب بازی‌ها هستند.

اندازه و طراحی مناسب

اندازه اسباب بازی‌ها باید متناسب با سن کودک باشد. اسباب بازی‌های خیلی کوچک می‌توانند خطر خفگی ایجاد کنند. به‌ویژه برای کودکان زیر سه سال، اسباب بازی‌ها نباید دارای قطعات جداشدنی کوچک باشند که ممکن است به دهان یا گلو وارد شوند. همچنین، طراحی اسباب بازی باید فاقد گوشه‌های تیز یا قطعات خطرناک باشد که ممکن است باعث بریدگی یا آسیب به کودک شوند.

همچنین، اسباب بازی‌هایی که دارای قطعات متحرک هستند، باید از نظر ایمنی بررسی شوند. به عنوان مثال، ماشین‌های اسباب بازی باید چرخ‌هایی بدون لبه‌های تیز داشته باشند تا خطر آسیب به دست یا دهان کودک کاهش یابد.

سن مناسب برای اسباب بازی

بسیاری از اسباب بازی‌ها دارای برچسب‌های سنی خاصی هستند که باید به آن‌ها توجه کرد. اسباب بازی‌هایی که برای کودکان بزرگ‌تر طراحی شده‌اند، ممکن است برای کودکان کوچک‌تر خطرناک باشند. برای مثال، اسباب بازی‌های دارای قطعات کوچک یا اجزای ریز، مناسب برای کودکان زیر سه سال نیستند. والدین باید همیشه برچسب‌ها و دستورالعمل‌های تولیدکننده را بررسی کرده و اسباب بازی‌هایی را انتخاب کنند که با سن کودکشان هماهنگ باشد.

ایمنی در استفاده از اسباب بازی ها – نکات ایمنی هنگام خرید

اسباب‌بازی‌های متناسب با سن کودک انتخاب کنید

بیشتر اسباب‌بازی‌ها روی برچسبشان یک «سن توصیه‌شده» دارند، که می‌تواند به عنوان نقطه‌ٔ شروع در فرایند انتخاب استفاده شود. هنگام انتخاب اسباب‌بازی متناسب با سن، در مورد توانایی‌ها و سطح رشد و پختگی فرزند خود واقع‌بین باشید. به عنوان مثال، اسباب‌بازی‌هایی که دارای شیئی برای پرتاب کردن هستند هرگز برای کودک زیر چهار سال مناسب نیستند و حتی برخی از بچه‌های شش ساله نیز برای بازی با آنها به اندازه‌ٔ کافی بالغ نیستند. به همین ترتیب، اگر فرزند سه ساله‌ٔ شما هنوز هم همه چیز را در دهان خود می‌گذارد، برای دادن اسباب‌بازی‌های شامل قطعات و اجزای کوچک به او کمی بیشتر صبر کنید.

اسباب‌بازی‌های باکیفیت بخرید

گاهی کهنگی و فرسودگی اسباب‌بازی‌های استفاده‌شده‌ای که از بستگان یا خواهران و برادران بزرگ‌تر به کودکتان رسیده‌اند یا به صورت دست دوم خریداری شده‌اند می‌تواند خطرناک باشد. دکمه‌ها، باتری‌ها، نخ، روبان، چشم عروسک، مهره و قطعات پلاستیکی را که به راحتی می‌توان با جویدن یا با دست کند و قورت داد.

روی تمام اسباب‌بازی‌های نو یا قدیمی را بررسی و اطمینان حاصل کنید که دم و گوش حیوانات عروسکی محکم دوخته شده و درزهای بدن آن مقاوم است. قطعات روی سایر اسباب‌بازی‌ها هم باید محکم وصل شده باشند. همچنین مطمئن شوید که اسباب‌بازی‌ لبه‌های تیزی ندارد و رنگ آن در حال ریختن نیست.

اسباب‌بازی‌های بزرگ‌تر را انتخاب کنید

تا زمانی که فرزندتان سه ساله شود، اجزا و قطعات اسباب‌بازی‌ها باید بزرگ‌تر از دهانش باشند تا از احتمال خفگی کودک جلوگیری شود. برای تعیین این‌که آیا یک اسباب‌بازی خطر خفگی دارد یا نه، سعی کنید آن را داخل رول مقوایی یک دستمال توالت جا بدهید. اگر یک اسباب‌بازی یا بخشی از اسباب‌بازی می‌تواند درون این استوانهٔ مقوایی قرار بگیرد، ایمن نیست.

جسم و جثهٔ کودک را در نظر بگیرید

اطمینان حاصل کنید که کودک شما از نظر جسمی برای آن اسباب‌بازی خاص آماده است. به عنوان مثال، والدین بچه‌های بزرگ‌تر ممکن است دوچرخه‌ای یک سایز بزرگ‌تر از فرزندشان خریداری کنند تا مجبور نباشند سال بعد دوچرخه‌ٔ جدیدی بخرند. اگر کودک مهارت‌ بدنی لازم برای کنترل دوچرخه‌ٔ بزرگ‌تر را نداشته باشد، این ترفند والدین ممکن است به آسیب جدی منجر شود.

بادکنک‌ها را فراموش کنید

بادکنک‌ها تزئیناتی جذاب برای مهمانی و سرگرم‌کننده برای بازی هستند اما بادکنک‌های لاتکس عامل اصلی مرگ و میر ناشی از خفگی مرتبط با اسباب‌بازی‌ها در کودکان است. بادکنک‌های بادنشده یا تکه‌های بادکنک‌ ترکیده در صورت بلعیده شدن می‌توانند مجاری هوایی کودک را کاملاً مسدود و تنفس را غیرممکن کنند.

به شکل و ابعاد اسباب‌بازی دقت کنید

اسباب‌بازی‌های سنگین را انتخاب نکنید. آیا اگر روی کودکتان بیفتد ممکن است به او آسیب برسد؟ اگر این‌طور است، از خرید آنها خودداری کنید. همچنین اسباب‌بازی‌هایی شامل یک بند یا ریسمان بلندتر از ۳۰ سانتی‌متر را انتخاب نکنید. ریسمان خیلی راحت می‌تواند دور گردن کودک خردسال بپیچد و باعث خفگی شود.

هنگامی که کودکتان توانست روی دست‌ها و زانوهایش بلند شود، آویزهای بالای تخت یا تشک بازی او را بردارید. مخصوصاً در مورد اسباب‌بازی‌های قدیمی‌تر هوشیار باشید. برای مثال، یک مدل قدیمی از آشپزخانه‌ٔ اسباب‌بازی ممکن است تلفنی متصل به یک سیم بالقوه مرگبار داشته باشد، درحالی‌که مدل جدیدتر از همین آشپزخانه‌ٔ اسباب‌بازی تلفن بی‌سیم دارد که رایج‌تر و ایمن‌تر است.

از خرید اسباب‌بازی دارای آهنربا خودداری کنید

آهنربا را از خطرات پنهان در خانه است. آهنرباهای کوچک و قوی اغلب در اسباب‌بازی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند و ممکن است به راحتی از اسباب‌بازی جدا و توسط کودک بلعیده شوند. دو یا چند آهنربای بلعیده‌شده یا یک آهنربا و یک جسم فلزی در صورت کشف و رسیدگی نشدن سریع می‌توانند از پشت دیواره‌های روده به سوی یکدیگر جذب شوند و باعث پیچاندن و کشیدن روده‌ها و ایجاد سوراخ، انسداد، عفونت یا شرایطی بدتر شوند.

کارشناسان توصیه می‌کنند اسباب‌بازی‌های دارای آهنربا را از بچه‌های زیر 14 ساله دور نگه دارید. به خصوص در مورد ست‌های آهنرباهای قوی مراقب باشید. مقررات جدید در دنیا، فروش آهنرباهای کوچک و خیلی قوی در این ست‌ها را ممنوع کرده است.

مراقب اسباب‌بازی‌های سمی باشید

حتی وقتی اسباب‌بازی‌ای پیدا می‌کنید که بی‌خطر به نظر می‌رسد، باید مطمئن شوید که با مواد شیمیایی آسیب‌رسان به کودکان ساخته نشده است. فتالات‌ها یا «نرم‌سازها» برای افزایش انعطاف‌پذیری و دوام پلاستیک به کار می‌روند و این مواد شیمیایی در بسیاری از اسباب‌بازی‌ها یافت می‌شوند. کادمیوم، سرب، جیوه و آرسنیک از دیگر مواد شیمیایی هستند که در همه چیز، از عروسک‌ها و شخصیت‌های کارتونی و اکشن فیگورها گرفته تا جواهرات کودکان و حیوانات عروسکی، یافت می‌شوند.

ایمنی در استفاده از اسباب بازی ها

ایمنی در استفاده از اسباب بازی ها – نکات ایمنی هنگام استفاده

نحوه نظارت بر بازی کودکان

بازی با اسباب بازی‌ها باید تحت نظارت والدین یا مراقبان انجام شود، به‌ویژه زمانی که کودک هنوز مهارت‌های لازم برای بازی ایمن را ندارد. والدین باید هنگام بازی با اسباب بازی‌ها، کودک را تحت نظر داشته باشند و مراقب هرگونه مشکل یا خطر باشند.

برای مثال، اگر کودک در حال بازی با اسباب بازی‌هایی است که شامل قطعات ریز یا اجزای قابل جداشدن هستند، باید اطمینان حاصل کرد که این قطعات به درستی متصل شده‌اند و هیچ‌گونه قطعه جداشده‌ای وجود ندارد که کودک بتواند آن را بخورد.

نگهداری صحیح اسباب بازی‌ها

نگهداری صحیح اسباب بازی‌ها نیز نقش مهمی در ایمنی آن‌ها دارد. اسباب بازی‌ها باید در مکانی مناسب نگهداری شوند که کودک به راحتی به آن‌ها دسترسی پیدا کند. همچنین، اسباب بازی‌ها باید به‌طور منظم تمیز شوند تا از جمع شدن گرد و غبار یا آلودگی‌های دیگر جلوگیری شود. اسباب بازی‌هایی که از مواد نرم یا پارچه‌ای ساخته شده‌اند باید پس از استفاده شسته شوند تا از تجمع میکروب‌ها و آلرژی‌ها جلوگیری شود.

آموزش به کودکان در مورد استفاده ایمن از اسباب بازی‌ها

باید به کودکان آموزش داده شود که اسباب بازی‌ها چگونه باید استفاده شوند و چه خطراتی ممکن است به دنبال داشته باشند. برای مثال، کودک باید بداند که اسباب بازی‌ها نباید به دهان یا گلو وارد شوند و نباید آن‌ها را به سمت دیگران پرتاب کنند.

چند نکته برتر در مورد ایمنی اسباب بازی            

  • از خرید اسباب بازی های دارای نوک و لبه تیز خودداری کنید.
  • اسباب بازی هایی را که برای بچه های بزرگتر در نظر گرفته شده ، دور از دسترس نوزادان و کودکان نوپا قرار دهید.
  • بچه ها دوست دارند اسباب بازی ها را بچرخانند و از هم جدا كنند ، بنابراین اسباب بازی های محكمی را انتخاب كنید كه قطعات شل و متحركی نداشته باشند تا براحتی از هم جدا شوند.
  • اسباب بازی های مناسب سن بخرید.برچسب را بخوانید و اگر متناسب با سن کودک شما نیست ، پس آن را خریداری نکنید.
  • کلمات قابل شستشو یا کلمات غیر سمی را روی برچسب اسباب بازی ها جستجو کنید ، زیرا بسیاری از اسباب بازی ها در دهان کودک قرار می گیرند.
  • از قرار دادن اسباب بازی های خیلی کوچک در دسترس کودکان برای جلوگیری از خفگی آنها خودداری کنید.

یک قانون کلی: هر جسمی که بتواند درون رول خالی دستمال توالت قرار بگیرد ، خطر خفگی دارد و باید از دسترس خارج شود.از اسباب بازی هایی که با هر نوع گلوله پر شده اند نیز باید خودداری کنید ، زیرا اگر قرار باشد هر یک از این گلوله ها از اسباب بازی بیرون بریزد و در دهان کودک شما قرار بگیرد ، کودک می تواند خفه شود.

  • از خرید اسلحه های اسباب بازی یا سایر اسباب بازی هایی که به اشیا شلیک می کنند ، خودداری کنید.حتی ساده ترین نسخه هایی که شلیک می کنند ، می توانند باعث آسیب دیدگی چشم شوند و خطرات خفگی را ایجاد کنند.
  • از اسباب بازی هایی که روبان ، طناب ، سیم یا هر چیز دیگری از آنها آویزان است و می تواند کودک شما را خفه کند ، خودداری کنید.
  • به عنوان یک قانون کلی ، هنگام خواب کودک ، تمام اسباب بازی ها را از گهواره کودک خود خارج کنید.
  • اسباب بازی ها را فقط از فروشگاه های معتبر بخرید.اگرچه فروش اسباب بازی های غیر ایمن غیرقانونی هستند ، اما هنوز هم یافت می شوند ، بنابراین خرید با احتیاط بسیار حیاتی است.
  • به طور مرتب اسباب بازی ها را از نظر سایش بررسی کرده و در صورت لزوم آنها را تعمیر یا دفع کنید.

دیدگاهتان را بنویسید