دانستنی ها

نکات بهداشتی در استفاده از شیشه شیر برای نوزادان

نکات بهداشتی در استفاده از شیشه شیر برای نوزادان

نکات بهداشتی در استفاده از شیشه شیر برای نوزادان : شاید در این روزهای پر چالش، شما نیز حساسیت بیشتری نسبت به نظافت و شستشوی شیشه شیر نوزاد خود پیدا کرده باشید. اما باید بدانید که متخصصان کودکان ، بر این باورند که استریل کردن شیشه شیر پس از هر بار استفاده ضروری نیست استریل کردن مداوم شیشه شیر تنها برای نوزادان نارس، نوزادانی که با ضعف سیستم ایمنی به دنیا آمده‌اند، و کودکانی که به ‌طور قابل توجهی با وزن پایین به دنیا آمده‌اند، ضرورت دارد.

با این حال، اگر اصرار بر استریل کردن شیشه شیر دارید، می‌توانید در سه ماه نخست پس از تولد نوزاد، این کار را انجام دهید. اما در ادامه ‌ی دوره‌ ای که کودک از شیشه شیر استفاده می ‌کند، شستشوی شیشه با آب ولرم و مواد شوینده معمولی کفایت می ‌کند. نکته‌ای که نباید از آن غافل شد، این است که شیشه ‌هایی که به ‌طور مداوم استریل می ‌شوند، طول عمر کمتری دارند و باید سریع ‌تر تعویض شوند. بنابراین، پس از شستشوی شیشه با مواد شوینده، آن را به‌خوبی آبکشی کنید و اطمینان حاصل کنید که هیچ ‌گونه ماده شوینده ‌ای در شیشه باقی نمانده باشد.

در ادامه با لوکس بیبی همراه باشید تا با نکات بهداشتی در استفاده از شیشه شیر برای نوزادان بیشتر آشنا شوید.

نکات بهداشتی در استفاده از شیشه شیر برای نوزادان – نحوه شستن صحیح شیشه شیر

برای شستشوی انواع شیشه شیر، رعایت چند نکته ضروری است تا از تجمع میکروب و باکتری جلوگیری شود. پس از هر بار استفاده، تمامی قطعات شیشه شیر، از جمله سر شیشه، درپوش و بدنه، باید به‌خوبی شسته شوند. اگر شیشه شیر بیش از ۲۴ ساعت استفاده نشده است، حتماً باید آن را ضدعفونی کنید.

هیچ‌وقت شیشه شیر را مستقیماً داخل سینک نشویید، زیرا ممکن است سطح آن با میکروب‌های سینک آلوده شود. به‌جای آن، یک ظرف یا تشت کوچک مخصوص در نظر بگیرید، داخل آن را از آب داغ پر کنید و شوینده مناسب را اضافه کنید. همچنین، برخی از شیشه‌شیرها دارای لبه‌ها و شکاف‌های باریکی هستند که با شستشوی معمولی تمیز نمی‌شوند. به همین دلیل، استفاده از لوازم شستشو و برس مخصوص شیشه شیر برای پاک‌سازی کامل آن ضروری است.

با رعایت این نکات، می‌توانید انواع شیشه شیر را به‌صورت بهداشتی تمیز کنید و سلامت نوزاد خود را تضمین کنید.

نکات بهداشتی در استفاده از شیشه شیر برای نوزادان

نکات بهداشتی در استفاده از شیشه شیر برای نوزادان – شیشه شیر نوزاد با چی بشوریم؟

یکی از موارد مهمی‌ که والدین باید به آن توجه کنند شستن شیشه شیر نوزاد است چرا که کودکان کمتر از 3 ماهه، سیستم ایمنی ضعیفی دارند و در برابر ویروس و باکتری آسیب پذیر هستند؛ بنابراین شستن شیشه شیر و ضدعفونی کردن آن سبب پیشگیری از بروز بیماری‌ها و عفونت‌ها در دستگاه گوارش نوزاد خواهد شد.

شستن شیشه شیر نوزاد با مایع ظرفشویی

شستشوی شیشه شیر نوزاد با مایع ظرفشویی مشکلی ندارد؛ اما باید در حجم بسیار کم استفاده شود. توجه داشته باشید که بعد از شستن و آب کشی اجزای شیشه شیر بو یا طعم مایع ظرفشویی را ندهد.

شستن شیشه شیر نوزاد با سرکه

یک ترکیب از سه قسمت آب و یک قسمت سرکه آماده کنید. محلول را در یک ظرف بزرگ ریخته و شیشه شیر و اجزای آن را درون ظرف بیندازید طوری که بطری کاملا در آب فرو رفته باشد. اجازه دهید شیشه شیر یک شب در درون این محلول باشد و صبح روز بعد آن را با آب و مایع ظرفشویی شستشو دهید. توجه داشته باشید استفاده از سرکه باعث از بین رفتن بوی بد شیشه شیر می شود.

شستن شیشه شیر نوزاد با جوش شیرین

می توانید از جوش شیرین برای از بین بردن بوی ترش شیشه شیر استفاده کنید. برای شستن شیشه شیر نوزاد ابتدا بطری را با آب گرم و مایع بشویید. یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را داخل شیشه شیر ریخته و نصف بطری را با آب گرم پر کنید. درب بطری را بسته و 2 تا 3 دقیقه آن را به خوبی تکان دهید و آب کشی کنید.

بهترین شوینده شیشه شیر نوزاد

شوینده های بسیار زیادی  با برند های مختلف برای شستن شیشه شیر و لوازم نوزادان وجود دارد که می تواند جایگزینی مناسب برای مایع ظرفشویی باشد. مایع مخصوص شستن شیشه شیر نوزاد به دلیل نداشتن رنگ و مواد شیمیایی خطر مسمومیت و حساسیت را در کودک کاهش می دهد. اما به طور کلی مایع ظرفشویی با حجم خیلی کم گزینه ای خوبی برای شستشوی صحیح شیشه شیر نوزاد است که مادران می توانند از آن استفاده کنند.

شستش یا استریل کردن شیشه شیر با دستگاه

یکی از بهترین روش های شستشو لوازم تغذیه نوزاد استفاده از دستگاه های استریل کننده است. با استفاده از دستگاه استریل کننده با بخار فلیپس اونت می توانید لوازم نوزاد خود را استریل کنید.

نکات بهداشتی در استفاده از شیشه شیر برای نوزادان – برای از بین بردن بوی بد شیشه شیر نوزاد چه باید کرد؟

شیشه شیر نوزاد یکی از ابزارهای ضروری در مراقبت از کودک است که به طور مداوم در تماس با شیر و مایعات مختلف قرار دارد. به همین دلیل، ممکن است به مرور زمان بوی بدی به خود بگیرد. بوی بد شیشه شیر می‌تواند ناشی از تجمع چربی‌ها، باقیمانده‌های شیر، یا رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها باشد. این مسئله می‌تواند برای والدین نگرانی‌هایی ایجاد کند و همچنین ممکن است بر سلامت نوزاد تأثیر بگذارد. بنابراین، ضروری است که اقدامات مؤثری برای از بین بردن بوی بد شیشه شیر انجام شود تا بهداشت و سلامت نوزاد حفظ شود.

  1. شستشو با آب گرم و مواد شوینده مناسب: شیشه شیر نوزاد را بلافاصله پس از استفاده با آب گرم و مواد شوینده مخصوص نوزاد بشویید. آب گرم به حل شدن چربی‌ها و بوی بد کمک می‌کند.
  2. خشک کردن کامل شیشه شیر: بعد از شستشو، شیشه شیر را کاملاً خشک کنید. رطوبت باقی‌مانده می‌تواند باعث ایجاد بوی بد شود.
  3. نگهداری در جای خشک و خنک: شیشه شیر را در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید و از قرار دادن آن در محیط‌های مرطوب یا گرم که ممکن است باعث ایجاد بوی بد شود، خودداری کنید.

تاریخ انقضای شیشه شیر: چه زمانی باید تعویض شود؟

تغییرات در کیفیت مواد ساخت شیشه

طول عمر شیشه شیر با گذشت زمان، کیفیت شیشه شیر کاهش می‌یابد. اگر متوجه تغییراتی در رنگ یا ساختار شیشه شیر شدید، بهتر است آن را تعویض کنید.

بررسی دوره‌ای برای ترک و آسیب‌ها

هر چند وقت یک‌بار، شیشه شیر را بررسی کنید تا از نبود ترک یا آسیب‌های دیگر مطمئن شوید. وجود هرگونه ترک می‌تواند موجب نشت شیر و ایجاد آلودگی شود.

چطوری شیر مانده را از شیشه شیر پاک کنیم؟

استفاده از آب گرم و مواد شوینده

برای پاک کردن شیر مانده، شیشه شیر را با آب گرم و کمی مواد شوینده ملایم بشویید.

استفاده از برس مخصوص شیشه شیر

برای تمیز کردن بهتر، از برس مخصوص شیشه شیر استفاده کنید تا تمام گوشه‌ها و لبه‌های آن به‌خوبی تمیز شود.

نکات بهداشتی در استفاده از شیشه شیر برای نوزادان

شیشه شیر شیشه‌ای یا پلاستیکی؟ کدام بهتر است؟

مزایا و معایب شیشه شیر شیشه‌ای

شیشه‌های شیشه‌ای مقاوم‌تر بوده و به‌راحتی خط و خش نمی‌گیرند، اما سنگین‌تر و شکننده‌تر از شیشه‌های پلاستیکی هستند.

مزایا و معایب شیشه شیر پلاستیکی

شیشه‌های پلاستیکی سبک‌تر و کمتر شکننده هستند اما با گذر زمان خط و خش می‌گیرند و ممکن است کیفیت شیر را تحت تأثیر قرار دهند.

لوازم بهداشتی شیشه شور کیکابو

شیشه شور سیلیکونی دو کاره دو عددی

تمام والدین باید با نحوه شستن صحیح شیشه شیر نوزاد با استفاده از ابزار مناسب آشنا باشند. شیشه‌شور سیلیکونی دو کاره دو عددی کیکابو شامل دو برس با سایزهای مختلف است؛ از برس بزرگ برای شستن شیشه شیر، لیوان و فلاسک استفاده می‌شود؛ برس کوچک نیز برای شستن سرشیشه کاربرد دارد. سری برس‌ها از جنس سیلیکون است. فرچه‌های این شیشه‌شور بسیار نرم و منعطف هستند و روی شیشه خط نمی‌اندازند. استفاده از این محصول فوق‌العاده راحت است و آب یا مواد شوینده بین فرچه‌ها باقی نمی‌ماند.

شیشه‌شور سه تکه کیکابو

این مدل شیشه‌شور دارای یک برس بزرگ و کوچک است. برس بزرگ برای شستن شیشه و برس کوچک برای سر شیشه کاربرد دارد. علاوه‌بر این، یک میله نازک با فرچه ظریف هم داریم که برای شستشوی نی کاربرد دارد. سری اسفنجی این محصول باعث می‌شود که انتهای شیشه به‌طور کامل تمیز شود.

آبچکان شیشه شیر کیکابو

آبچکان شیشه شیر کیکابو برای خشک کردن شیشه شیر، فنجان و لوازم جانبی نوزاد کاربرد دارد. این آبچکان سبک و کم‌جا است و به‌راحتی می‌توانید آن را حمل کنید. خشک کردن شیشه شیر و لوازم نوزاد باعث می‌شود که از تمیزی بیشتر این وسایل اطمینان حاصل کنید.

سخن پایانی

برای شستن تمام لوازم مورد استفاده از لباس گرفته تا ظروف غذای نوزاد باید به روش اصولی پیش بروید. در این مطلب سعی کردیم راهنمای کاملی تحت عنوان نحوه شستن صحیح شیشه شیر نوزاد ارائه دهیم و شما را با ابزار مورد استفاده برای این کار آشنا کنیم؛ همچنین نکاتی را برای ضدعفونی کردن شیشه شیر نوزاد نیز ارائه دادیم.

دیدگاهتان را بنویسید