دانستنی ها

عوارض پوشک بچه برای نوزاد

عوارض پوشک بچه

امروزه استفاده از پوشک برای کودکان بسیار معمول و متداول است. پوشک هایی با قدرت جذب بالا واقعا مفید هستند به ویژه هنگامی که شما برای مدت طولانی خارج از خانه هستید. اما مشکل از جایی شروع می شود که بسیاری از مردم، تمام روز از پوشک برای کودکان و حتی نوزادان تازه متولد شده خود استفاده می کنند. حال این سوال مطرح است عوارض پوشک بچه چیست؟ آیا عوارض دارد؟ در ادامه مطلب از بیبی لوکس به بیان بیشتر این موضوع می پردازیم.

عوارض پوشک بچه

معمولا پوشک برای والدین به معنی وسیله ای است که تمیزی لباس کودک و البته خانه را در بر دارد. و همچنین در شب می تواند تضمینی باشد برای خواب بیشتر. بیدار کردن یک کودک از خواب شبانه به خصوص یک کودک تازه متولد شده، در واقع می تواند برای سلامت کودک وحتی هر دو والدین مضر باشد. بنابراین استفاده از پوشک خیلی هم بد نیست، اما در هنگام استفاده از پوشک باید دقت کرد چرا که مشکلاتی را هم با خود به همراه می آورد.

ایجاد عفونت از عوارض پوشک بچه

هنگامی که بچه ها را پوشک می کنند، ماده ای که نقش جذب را به عهده دارد، از گردش هوا در داخل نیز جلوگیری می کند. به همین دلیل محیط اطراف پوشک گرم و مرطوب می شود، در حالی که باکتری ها و قارچ ها می توانند رشد کنند و به نوبه خود باعث ایجاد عفونت های پوستی در کودک شوند

سمی بودن پوشک می تواند به کودک شما آسیب برساند

یک کودک به طور متوسط روزانه 7 تا 8 پوشک استفاده می کند که این بدان معنی است که پوشک برای تقریبا 24 ساعت در روز استفاده می شود. در طول این زمان پوشک به طور مستقیم با پوست کودک تماس می گیرد و بدین معنی است که هر گونه مواد سمی موجود در داخل پوشک می تواند به راحتی در بدن کودک شما وارد شود. علاوه بر ورق های پلاستیکی، پوشک ها می توانند مواد دیگری مانند رنگ مصنوعی، مواد شیمیایی مورد استفاده برای عطر، پلی ویلتییل سدیم، دیوکسین ها و فتالات ها داشته باشند که می تواند باعث آسم، عدم تعادل هورمونی و سرطان شود.

رنگ مصنوعی در پوشک نیز می تواند مشکل زیادی را برای کودکان داشته باشد بعضی از پوشک های غیر استاندار موادی مانند اتیلن بنزن و تولوئن دارند که می توانند علاوه بر مشکلات عصبی، خطر ناراحتی چشم و ضعف سیستم ایمنی را نیز داشته باشند.

عوارض پوشک بچه

ایجاد آلرژی از عوارض پوشک بچه

همه کودکان، به خصوص نوزادان پوست بسیار حساسی دارند و استفاده از هر نوع پوشک می تواند بر روی پوست تاثیر بگذارد. موارد زیادی وجود دارد که رنگ ها، مواد شیمیایی، ژل، مواد مصنوعی که جذب پوشک را افزایش می دهند، در واقع می تواند باعث آلرژی پوست در کودک شود.

ایجاد راش پوستی از عوارض پوشک بچه

راش پوستی (بثورات پوشک) یک بیماری شایع است که می تواند به علت استفاده طولانی مدت از پوشک مرطوب در نوزادان ایجاد شود. رطوبت در پوشک یک فرصت مناسب برای پرورش باکتری است که باعث می شود پوست کودک قرمز، ناراحت و تحریک شود. زمانی که یک پوشک برای مدت طولانی تعویض نشود این بیماری به طور مکرر در پوست ایجاد می شود و اگر چندین بار تکرار شود و یا به موقع درمان نشود، می تواند باعث آسیب جدی به کودک شود.

پوشک گران قیمت است

پوشک بسیار گران است به خصوص با توجه به این واقعیت که کودک باید در یک روز 7 تا 8 پوشک استفاده کند. هزینه های پوشک بچه ها با توجه به انواع مختلف موجود در بازار، متفاوت است که اغلب باعث سردرگمی و نگرانی والدین از انتخاب مناسب کودک می شود. بسیاری از والدین معتقدند پول زیادی صرف خرید پوشک می شود و همین موضوع باعث می شود، خیلی از والدین از پوشک های ارزان قیمت و البته بی کیفیت استفاده کنند.

خطر جدی برای محیط زیست از عوارض پوشک بچه

علاوه بر عوارض پوشک بچه برای کودک نیز به عنوان یک آسیب جدی برای محیط زیست محسوب می شود. پوشک یکبار مصرف حاوی پلاستیک، ادرار، مدفوع و کاغذ، به طور مداوم از هر خانوار در رودخانه ها و محل دفن زباله ها تخلیه می شود. و این ثابت می کند که یک خطر بزرگ زیست محیطی است.

آموزش توالت می تواند سخت تر شود

آموزش توالت معمولا زمانی آغاز می شود که کودک بتواند از طریق صداها یا کلمات کوتاه منظور خود را به والدین برساند و او بتواند از توالت برای ادرار کردن و دفع ادرار استفاده کند. اما اخیرا استفاده از پوشک به دوره طولانی تری افزایش پیدا کرده، زیرا کودک در پوشک و مادر احساس راحتی می کنند و این باعث شده آموزش به موقع انجام نگیرد.

پس توجه داشته باشید، هنگامی که از پوشک استفاده می کنید، مهم است که به بعضی نکات دقت کنید به طوری که سلامت کودک تحت تاثیر قرار نگیرد، به محیط زیست آسیب نزند و والدین نیز راحت باشند.

برای خرید شورت آموزشی کلیک کنید.

عوارض پوشک بچه برای پسرها

کودکان پسر به خاطر استفاده از پوشک ممکن است به تنگی مجرای ادراری دچار شوند. چون نوک مجرای ادراری در آلت تناسلی پسرها، بافت حساسی دارد و در صورت مجاورت مدام با مواد جاذب، ممکن است دچار التهاب و چسبندگی شود. این نوع چسبندگی را در روزهای ابتدایی بعد از ابتلا به راحتی می‌توان درمان کرد ولی در صورت ادامه دار بودن، حتما باید عمل جراحی انجام شود.

آیا پوشک باعث ناباروری می‌شود؟

یکی از نگرانی‌های والدین در مورد عوارض پوشک برای بچه‌های پسر احتمال ناباروری در بزرگسالی است. ولی چنین عارضه‌ای تایید نشده است و پوشک روی بیضه کودکان پسر اثر منفی نمی‌گذارد.

کهنه بهتره یا پوشک؟

هنوز هم خیلی از والدین طرفدار پوشک‌های پارچه‌ای یا همان کهنه‌ها هستند. کهنه یا پوشک پارچه‌ای مزایایی نسبت به پوشک‌ها دارد که نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت.

عوارض پوشک بچه

اقتصادی بودن

یکی از دلایل محبوبیت کهنه‌ها، مقرون به صرفه بودن آن‌ها است. هر طوری که حساب کنید، پارچه‌های نخی مخصوص کهنه، ارزان‌تر از پوشک‌ها هستند. حتی برخی افراد در صورتی که کودک روی پارچه نخی کهنه مدفوع کند، آن را نمی‌شویند و دور می‌اندازد. با این حال بودجه‌ای که به صورت ماهانه یا سالانه برای کهنه‌ کردن بچه صرف می‌کنند، به مراتب کمتر از قیمت پوشک‌ بچه است.

از طرف دیگر لازم نیست حتما پوشک‌های پارچه‌ای یا کهنه‌ها را با دست بشویید، می‌توانید مدفوع را زیر آب بگیرید تا پاک شود، سپس کهنه را در مینی‌واش یا همان کهنه‌شور بیندازید. در ضمن برخی از کهنه شورها قابلیت خشک‌کنندگی هم دارند و نیازی به صرف زمان برای شست‌وشو و خشک کردن زیاد هم نیست.

دوستدار محیط زیست

کهنه‌ها الیاف نخی دارند و از مواد طبیعی ساخته شده‌اند، در نتیجه خیلی زود در محیط تجزیه می‌شوند. افرادی که به حفظ محیط زیست اهمیت می‌دهند، مخالف سرسخت استفاده از پوشک هستند.

جلوگیری از ایجاد حساسیت و سوختگی

به دلیل عدم وجود مواد شیمیایی در کهنه‌ها، کودکان دچار سوختگی و حساسیت نمی‌شوند. مگر این‌که کهنه‌ها را خیلی دیر تعویض کنید یا از شوینده‌های مناسب برای شستن لباس و کهنه نوزاد استفاده نکنید. فراموش نکنید که بهترین روش، شستن کهنه‌ها با آب ولرم و صابون لباس بچه است.

کهنه بوی بد ایجاد نمی‌کند

شاید دقت نکرده باشید ولی انتشار بوی بد ادرار و مدفوع در کهنه کمتر است. کهنه فاقد مواد شیمیایی است و با بوی ادرار و مدفوع مخلوط نمی‌شود.

نیاز به تعویض کوتاه مدت نیست

پوشک‌ها بعد از بالا رفتن سن بچه‌ها و بزرگ شدن آن‌ها، باید مدام عوض شوند و سایزهای مختلف را باید برای کودکانتان خریداری کنید. در صورتی که از کهنه استفاده کنید، نیازی به تغییر سایز کهنه‌ها نیست.

نکات ضروری

  • به هنگام استفاده از پوشک سعی کنید هر نیم ساعت یک بار (به خصوص برای نوزادان) آن را چک کنید و اگر پوشک خیس بود آن را هر چه سریع تر تعویض کنید.
  • روزانه 7 تا 8 بار پوشک کودک خود را تعویض کنید.
  • سعی کنید برای تمیز کردن کودک خود از دستمال های مرطوب استفاده نکنید چرا که این دستمال ها نیز باعث بروز حساسیت در کودکان می شود.
  • بهترین روش برای تمیز کردن ادرار و مدفوع کودک شستن آن با آب می باشد.
  • حتما در روز حداقل 2 تا 3 ساعت کودک خود را بدون پوشک و باز بگذارید به خصوص نوزادان چرا که ممکن است حساسیت بیشتری نسبت به پوشک داشته باشند.
  • حتما در انتخاب پوشک به کیفیت آن توجه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید